Bruls wil dat kabinet vuurwerkverbod definitief maakt

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen roept het kabinet op vuurwerk definitief te verbieden met oud en nieuw.

Bruls hoopt dat kabinet doorzet

Deze jaarwisseling was vanwege corona een verbod ingesteld. Op basis van hoe oud en nieuw is verlopen, vindt Bruls, tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad, het tijd dat ieder jaar zo’n verbod moet gelden. “De eerste tekenen van het vuurwerkverbod smaken er bij mij naar dat we dit blijven doorzetten”, zegt Bruls tegen Omroep Gelderland. “Wat Nijmegen betreft sowieso, maar ik zou zeggen tegen het kabinet: ‘Nu echt doorzetten, voor het hele land een vuurwerkverbod’. Ook voor volgend jaar.”

Minder incidenten

“Over de grote linie hadden we minder incidenten”, stelt Bruls. “Je ziet nu al dat een heleboel mensen zich keurig aan de regels houden. Dus dankzij hen hebben we nu veel minder mensen die naar het ziekenhuis of de huisartsenpost moesten. Dat was natuurlijk ons belangrijkste doel, om te zorgen dat we die zorg zoveel mogelijk konden ontlasten. Het lijkt erop, zeg ik voorzichtig, dat het gelukt is.”

Streng optreden

Verder hekelt Bruls tegenover Omroep Gelderland het geweld tegen de politie waarvan ook dit nieuwjaar sprake was. “Daar kan ik niet aan wennen en daar moeten we streng tegen op blijven treden.” Het bericht Bruls wil dat kabinet vuurwerkverbod definitief maakt verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen