Goedemorgen, het is vandaag dinsdag 5 januari

Foto: Pixabay

Door Sam Fish – Denk even aan je favoriete serie of film. Waarom is dit je favoriet? En weet jij wie het verhaal of script heeft geschreven?

Goedemorgen

Het zijn de scenarioschrijvers die door de gemiddelde kijker vaak vergeten wordt. Want wat je vaak herinnert is het plot, de acteurs en eventueel de toffe beelden die erin zitten. Maar de naam van de scenarioschrijver blijft bijna nooit hangen. Daarom staan zij vandaag in de schijnwerpers. En dat verdienen we. Want zonder scenarioschrijvers zouden we niets hebben om naar te kijken!

Het is verder trouwens ook de dag van de slagroom. Op deze dag in 1956 was de eerste uitzending van het NTS-journaal, dat was de voorloper van het NOS-journaal. In 1981 werd de eerste aflevering van het Jeugdjournaal uitgezonden. En op deze dag in 1989 was LINGO voor het eerst op tv!

Weerbericht

De bewolking overheerst en er valt af en toe wat (mot)regen. In het zuiden is het wat vaker droog. De temperatuur stijgt naar 2-3 graden. De komende dagen blijft het vrij koud en licht winters. In de nacht vriest het licht, overdag is het veelal 1-4 boven nul.

Vanochtend is het bewolkt en valt af en toe wat lichte regen en motregen. In het zuiden overheersen de droge perioden.

Vanmiddag blijft het bewolkt met af en toe wat lichte (mot)regen. In het zuiden is het wat vaker droog. De noordoostenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig. De temperatuur stijgt naar maximaal 2-3 graden en daarmee is het vrij koud voor begin januari.

Vanavond en vannacht is en blijft het bewolkt. Er valt af en toe wat lichte (mot)regen, maar meestentijds is het droog. De temperatuur daalt naar 1-2 graden boven het vriespunt. Tijdens opklaringen kan het kwik dalen tot iets onder nul en daardoor is kans op gladheid.

Bron: Weeronline.nl

Corona-update

Het RIVM heeft de corona-cijfers geüpdatet. Dit zijn de cijfers van de week van 23 tot 29 december.

  • De afgelopen week hebben 67.388 mensen een positieve testuitslag gekregen
  • Er zijn 1811 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
  • Helaas zijn er de afgelopen week 583 mensen overleden aan het virus
  • In Apeldoorn zijn er deze week 341 besmettingen bijgekomen

Volgens het coronadashboard zijn er in Apeldoorn de afgelopen 24 uur 52 mensen positief getest op het virus. In heel Nederland waren dat er 6671.

Bron: RIVM 

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.