Nieuwjaarsboodschap 2021 burgemeester geschreven en op film

Foto: Still Gemeente Apeldoorn

Burgemeester Ton Heerts heeft een nieuwjaarsboodschap aan alle inwoners van de gemeente Apeldoorn. U kunt de tekst lezen of de video bekijken.

 “Gemengde gevoelens”

Beste Apeldoorners in dorp en stad,

De jaarwisseling was een mix van onrust en overheersende rust. Vrijwel iedereen legde zich bij de beperkingen neer en maakte het thuis gezellig. Ik heb respect voor verstandige mensen die anderen oproepen om normaal te doen en geen onrust te stoken. In mijn ogen is elke wandaad, elke gewonde en elke hulpverlener die zich zorgen moet maken om de eigen veiligheid er één te veel. We staan in onze gemeente wat dat betreft op een kantelpunt naar een nieuwe tijd: wellicht geen privé vuurwerk maar juist groots samen genieten op meerdere centrale plekken in dorp of stad. Ik juich dat toe.

Met gemengde gevoelens komen we samen het nieuwe jaar in. 2020 was vanaf maart het jaar van moeten. Zeg maar gerust een hele waslijst van moeten. Op school loopt het anders en je moet je maar voegen naar alle regels. Als ouders moet je je kinderen helpen om vol te houden en moet je hen bijstaan in hun teleurstellingen. Dat moet altijd, maar dit is wel veel tegelijk. Als familie of vriend moet je toezien dat je dierbare ziek wordt en je er niet bij mag. In je werk moet je alle zeilen bijzetten om het vol te houden onder enorme druk of moet je al je creativiteit aanboren om nog wat te verdienen. Ieders leed van klein tot groot, of het nu praktisch, economisch of emotioneel is, mag er zijn. Je verdriet, je frustratie en onmacht, je balen en huilen, het mag er zijn. Het heeft geen zin om een ander te wijzen op alles wat nog veel erger is dan wat hij of zij meemaakt door het covid-19 virus. Want we zitten in het hier en nu met onze eigen levenservaring. En dit overkomt ons allemaal. Liever kijk ik met u naar hoe goed we het eigenlijk doen samen. Ik krijg een brok in mijn keel als ik daaraan denk. Ik heb het afgelopen jaar zoveel ontroerende dingen gezien in onze gemeente, zoveel warmte en zoveel aandacht voor elkaar. Dat lees je ook terug in de verhalen van #wijzijnapeldoorn. We kunnen veel aan. En we hebben veel liefde in ons om te delen.

Natuurlijk, je wilt dat die pandemie gewoon voorbij is. Gelukkig gloort er met de start van vaccinaties hoop op een oplossing voor onze situatie. Met u hoop ik dat we in het nieuwe jaar zo snel mogelijk afscheid nemen van al het moeten en dat 2021 het jaar wordt van mogen. Dat je vrienden, familie en mensen die zorg van je krijgen, weer nabij mag zijn. Dat je elkaar weer mag bezoeken, omhelzen, knuffelen en kussen. Dat je weer naar school, vereniging, theater en bios mag, mag winkelen, klanten en gasten mag ontvangen en alles weer op gang mag komen. Het gemeentebestuur en alle medewerkers blijven alles uit de kast halen om de komende tijd te doen wat we kunnen voor ieders welzijn en om samen uit de crisis te komen.

De wethouders en ik hebben veel zin om dit jaar ook weer verder te werken aan de ambities voor het Apeldoorn van de toekomst. Met alle kwaliteiten van nu maar nog mooier, groener en duurzamer. Een welvarende, gezonde plek voor iedereen. Het is intussen nog even alle hens aan dek om samen vol te houden in het nu. Dus gaan we met gemengde gevoelens het jaar in.

Daarom heb ik ook een gemengde wens voor u: ik wens u veel sterkte bij alles wat u moet én ik wens u het grootste plezier bij alles wat u straks weer mag.

Burgemeester Ton Heerts

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.