Goedemorgen, het is vandaag maandag 11 januari

Foto: Pixabay

Door Sam Fish – Veel bedrijven hanteren een ‘clean desk policy’. Geen rommel, geen foto’s, alleen benodigdheden op je bureau. Maar ja, nu werk je thuis.

Thuiswerken

Dat thuiswerken gebeurt vaak aan de keukentafel en dan kan het gebeuren dat er meer ligt dan alleen werkspullen. En voor de een is dat geen probleem, een ander kan zich door rommel niet meer concentreren op het werk. En laat vandaag nu net ‘ruim je werkplek op’-dag. En dat op een maandag. Een frisse start op deze eerste werkdag van de week. Al kan het natuurlijk nooit helemaal opgeruimd blijven. Notitieblaadjes, misschien wel hele mappen die je nodig hebt. Maar een opgeruimde start is een goed begin. En alles daarna zien we wel.

Weerbericht

De dag begint bewolkt, maar het zou even droog moeten blijven. ’s Middags neemt de kans op een bui in het hele land toe. Er staat ook een aardige wind, zeker langs de kust neemt deze in kracht toe. En ’s avonds bestaat de kans dat het echt goed gaat doorregenen. Het wordt gemiddeld zo’n 8 graden.

Bron: Weer.nl

Corona-update

Het RIVM heeft de corona-cijfers geüpdatet. Dit zijn de cijfers van de week van 30 december tot 5 januari.

  • De afgelopen week hebben 440 mensen een positieve testuitslag gekregen
  • Er zijn 1713 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
  • Helaas zijn er de afgelopen week 336 mensen overleden aan het virus
  • In Apeldoorn zijn er deze week 267 besmettingen per 100000 inwoners bijgekomen
  • Volgens het coronadashboard zijn er in Apeldoorn de afgelopen 24 uur 37 mensen positief getest op het virus. In heel Nederland waren dat er 6657.

Bron: RIVM 

Thema van de dag

Verder is het vandaag ook de dag van de melk en het plassenstampen. Altijd leuk! Maar wist je dat op deze dag in 1787 William Herschel de eerste twee manen van de planeet Uranus ontdekte? En op deze dag in 1820 werd in Frankrijk voor het eerst roestvrijstaal geproduceerd. In 1908 werd de Grand Canyon officieel een monument. En op deze dag in 1935 was Amelia Earheart de eerste die solo over de Grote Oceaan vloog.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen