Coronahuisdieren als troost blijken vaak impulsaankoop

Foto: Pixabay

Naar aanleiding van een toename van coronahuisdieren stelt de PvdD-fractie vragen aan het college over de situatie van huisdieren met een slechte gezondheid in Apeldoorn.

Coronahuisdieren

Veel mensen namen in de eerste lockdown begin 2020 een huisdier. Veel broodfokkers boden puppy’s aan. Sommige broodfokkers hebben hun dieren uit Oost-Europa en nemen het niet zo nauw met de regelgeving. Of ze sjoemelen met de paspoorten van de dieren. Helaas blijken veel van deze coronapuppy’s ziek te zijn. Hart- en/of longproblemen en infecties.

Schriftelijke vragen

Dit gaat De Partij voor de Dieren aan het hart en wil onder andere van het college weten of de gemeente wat doet aan impulsieve aankopen van een huisdier. Ook vindt de partij het belangrijk om te weten of de gemeente voorlichting geeft aan inwoners over broodfok en malafide handel in huisdieren. Maaike Moulijn van de PvdD wil ook weten of de gemeente de malafide handel en/of broodfok binnen de gemeente in beeld heeft. En als de gemeente dit heeft, dan wil Moulijn zien hoe de broodfok in Apeldoorn eruit ziet. Als laatste wil de Partij voor de Dieren weten of de gemeente inzet op het aanpakken van malafide handelaars en broodfok van huisdieren in de gemeente.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.