Goedemorgen, het is vandaag maandag 18 januari

Foto: Pixabay

Door Sam Fish – De maandag is de meest gehate dag van de week. En die van vandaag is alleen nog maar erger. Het is namelijk Blue Monday.

Lekker thuisblijven

De feestdagen voorbij, het is maandag, januari heeft het algemeen niet echt goed weer. Dat zijn de perfecte ingrediënten om van een maandag een Blue Monday te maken. Kortom: het is de meest depressieve dag van het jaar.

Of toch niet?

Blue Monday is elk jaar op de derde maandag van het jaar. De ‘frisse start’ van het nieuwe jaar ligt achter ons, samen met de feestdagen. We zitten weer in onze oude routines. Tel daar dit jaar de lockdown bij op en we zijn helemaal niet meer blij. Maar je kunt een dag natuurlijk zo leuk maken als je zelf wilt. Dus hup, zet de schouders eronder, ga buiten een frisse neus halen. Misschien hoor je wel vogels fluiten en zie je bloemen in het gras.

Hoe maak jij van Blue Monday een fijne dag?

Weerbericht

Overdag is er een mix van zon en wolken en verspreid over het land komen enkele buien voor. De temperatuur stijgt naar 5-7 graden. Dinsdag is het nat en onstuimig met aan de kust kans op zware windstoten tot 75 km/uur. Bovendien is het erg zacht met 9-11 graden. Ook woensdag is het onstuimig met kans op regen. Daarna is het eerst nog herfstachtig, maar komend weekend neemt de wind duidelijk af en daalt de temperatuur naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Wel blijft het wisselvallig met kans op buien.

Het is half tot zwaar bewolkt en droog. In het noorden en oosten ligt de temperatuur op 1-2 graden en kan het lokaal glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten.

Vanochtend zijn er wolkenvelden en kan hier en daar een waterig zonnetje doorbreken. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Gedurende de ochtend loopt de temperatuur op naar 3-7 graden en verdwijnt eventuele gladheid.

Vanmiddag blijft er een mix van wolkenvelden en zonnige momenten. Ook kunnen verspreid over het land enkele buien ontstaan. De maxima komen uit op 5 graden in het uiterste oosten en zuidoosten tot 7 graden in het westen en noordwesten. Dit zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Er staat een matige zuidwestenwind. Aan de kust waait het vrij krachtig tot krachtig.

Vanavond neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en in de nacht naar dinsdag breidt een regengebied zich over het land uit. De minimumtemperatuur varieert van 2 tot 5 graden.

Corona-update

Het RIVM heeft de corona-cijfers geüpdatet. Dit zijn de cijfers van de week van 6 tot 12 januari.

  • De afgelopen week hebben 398 mensen een positieve testuitslag gekregen
  • Er zijn 1503 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
  • Helaas zijn er de afgelopen week 743 mensen overleden aan het virus
  • In Apeldoorn zijn er deze week 272 besmettingen bijgekomen
  • Volgens het coronadashboardzijn er in Apeldoorn in de afgelopen 24 uur 21 mensen positief getest op het virus. In heel Nederland waren dat er 5622.

Bron: RIVM 

Thema van de dag

Gelukkig is het niet alleen Blue Monday vandaag. Het is namelijk ook de dag van de Pekingeend, Winnie de Poeh en Martin Luther King Jr. En verder gebeurde er op deze dag in de ook nog wat. Zo werd op deze dag in 1903 een radioverbinding gemaakt tussen Amerika en Engeland. Guglielmo Marconi verzond een morse bericht aan koning Edward VII. En in 1963 werd de twaalfde Elfstedentocht gereden in barre omstandigheden. Het wordt ook wel De Hel van ’63 genoemd.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen