Kinderen aanmelden voor de basisschool

Foto: Pixabay

Dit jaar is vanwege de coronamaatregelen de aanmeldperiode voor nieuwe leerlingen van de basisschool uitgebreid.

Kinderen aanmelden basisschool

Het gaat om kinderen die 4 jaar worden in het schooljaar 2021-2022. Aanmelden is mogelijk in de maanden januari en februari 2021. Vanaf de leeftijd van vier jaar mogen kinderen naar school. Het is belangrijk dat kinderen vanaf deze leeftijd naar school gaan om te wennen en te leren omgaan met andere kinderen. Zo leren zij spelenderwijs allerlei vaardigheden om taal, rekenen en schrijven sneller onder de knie te krijgen. Vanaf 5 jaar is een kind leerplichtig en moet hij of zij naar school.

Open dagen

Open dagen en/of informatiemiddagen waren de afgelopen tijd heel anders. De meeste basisscholen hebben in december en januari open dagen en/of informatiedagen. Eind januari/begin februari volgt dan de piek. Vlak voor de laatste mogelijkheid om in te schrijven.

Ouder (s) en / of verzorgers worden verzocht om telefonisch of per mail contact op te nemen met de school waar zij hun kind willen aanmelden. De scholen zullen dan maatwerk gaan verzorgen. Op de websites van de scholen vindt u meer informatie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.