Grapperhaus: avondklok gaat zaterdag in

Foto: Pixabay

De avondklok gaat aanstaande zaterdag in en gaat gelden van 21.00 uur tot 04.30 uur. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie) donderdag na afloop van een debat over de coronacrisis.

Grapperhaus luistert naar Tweede Kamer

Het kabinet zette eerder in op een avondklok die om 20.30 uur begint, maar dat stuitte op verzet in de Tweede Kamer. Een aantal partijen stelde voor de avondklok een half uur later te laten ingaan.

Avondklok zorgt voor afname

In het OMT-advies staat dat de avondklok een afname van de besmettingen van 8 tot 13 procent kan worden gerealiseerd. Dat de tijd nu een half uur later ingaat zal volgens de minister maar “een heel klein stukje effect hebben” op dat percentage. “Het zal nu misschien 7 tot 12 procent zijn. Maar ik denk dat het nog steeds een groot effect heeft. Je dwingt mensen om te ik zeggen blijf toch een avond thuis.”

Geen groot probleem

Ook zorgminister Hugo de Jonge denkt niet dat een half uur later ingangstijd een groot probleem is. Het is handig dat mensen hun gedrag aanpassen. “Uiteindelijk zijn het niet maatregelen die het verschil maken maar is het ons gedrag dat het verschil maakt. Al die maatregelen samen helpen daarbij ”, aldus De Jonge na afloop van het debat. Het bericht Grapperhaus: avondklok gaat zaterdag in verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.