Artsen pleiten voor versoepeling van coronamaatregelen

Foto:

De coronamaatregelen eisen een te grote tol en wegen niet op tegen de gezondheidswinst die ziekenhuizen boeken.

Artsen pleiten voor versoepeling

Dit schrijven vier intensivecare-artsen, onder meer van het RadboudUMC, maandag in NRC. Ze pleiten voor versoepeling van de maatregelen en “daarbij te accepteren dat er als gevolg van corona meer mensen zullen overlijden”. De artsen, die dagelijks met coronapatiënten werken, vinden dat de lockdownmaatregelen een “te grote tol eisen”.

Grote tol

Ze stellen dat “niet-urgente reguliere zorg wordt uitgesteld waardoor kanker-, transplantatie en andere patiënten soms vroegtijdig sterven”. Volgens hen lopen veel leerlingen in het basis en middelbare onderwijs een serieuze leerachterstand op. En ze wijzen erop dat winkels, cafés, restaurants en kapsalons erg lang gesloten zijn en dat veel ondernemers deze crisis niet zullen ”overleven”. De artsen vrezen bovendien dat het aantal mensen dat leeft in armoede toeneemt en de kloof tussen arm en rijk groeit.

Risicofactoren

Onderwijl zien zij in de ziekenhuizen Covid-19-patiënten aan het “rood” die zelden herstellen doordat ze ernstige co-morbiditeit hebben zoals overgewicht, hoge bloeddruk en / of suikerziekte, allemaal risicofactoren voor een ernstig verlopende Covid-19-infectie. Bovendien, schrijven ze, heeft de helft van de voormalige ic-patiënten belangrijke “rest-klachten”. Allemaal redenen voor de artsen om te pleiten voor minder strenge maatregelen. Het bericht Artsen pleiten voor versoepeling van coronamaatregelen verscheen eerst op Nieuws.nl .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen