Action: nog niet zeker of afhalen volgende week al meteen kan

Foto: Action

Koopjesketen Action weet nog niet of het gaat lukken om volgende week al winkels te heropenen voor afhalers.

Action neemt de tijd

Van het kabinet mag dat vanaf 10 februari, maar de discounter wil goed de tijd nemen om de organisatie op de verandering aan te passen. Bovendien vinden er in diverse filialen van Action momenteel nog verbouwingen plaats, waardoor die winkels sowieso pas later open kunnen voor het zogeheten ‘click en collect’.

Het zou kunnen

“We hebben de techniek, maar we moeten dit wel in alle winkels nog mogelijk maken”, laat een zegsman weten. In Frankrijk, België, Duitsland en Oostenrijk heeft Action al eerder een afhaalsysteem opgetuigd. Daar kunnen klanten via de website van Action al producten bij hun lokale winkel reserveren en daar ophalen. Klanten betalen pas bij de winkel.

Alle filialen

Het is de bedoeling dat dit systeem straks ook in de bijna vierhonderd Nederlandse filialen van Action mogelijk wordt. Dat betekent ook dat klanten hun bestellingen pas een dag later kunnen ophalen. “De overheid heeft een minimum gesteld van vier uur, maar wij kiezen er om operationele redenen voor om dit iets langer te maken. Wie bijvoorbeeld iets op donderdag bestelt, kan dat waarschijnlijk pas in de loop van de vrijdag ophalen.”

Alleen de hardlopers

Action is van plan in eerste instantie zo’n 1500 tot 2000 artikelen aan te bieden, op een normaal assortiment van ongeveer 6000 producten. Volgens de woordvoerder zal per productcategorie gekeken gaan worden welke artikelen erg gewild zijn. Zo zul je straks waarschijnlijk wel sokken bij Action kunnen afhalen, maar niet jurkjes in allerlei maten. En bij wasmiddelen zijn waarschijnlijk ook niet alle varianten beschikbaar, maar alleen de meest populaire.

Toch wat mogelijkheden

De keten is blij dat de overheid op deze manier weer enige mogelijkheden geeft. Toch had Action liever echt zijn deuren weer geopend. “Maar we snappen dat dit nu even niet realistisch is.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.