Onduidelijke overheidstaal is een probleem

Foto: Still YouTube

Sander Lubberhuizen, werkzaam bij de gemeente Apeldoorn, heeft de prijs Direct Duidelijke Ambtenaar gewonnen. Dit is een prijs die wordt uitgeloofd door BZK voor de ambtenaar die super duidelijk communiceert naar inwoners en bedrijven.

Onduidelijke overheidstaal tegengaan

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Nederlandse Taalunie werken nauw samen met een groot aantal andere organisaties uit Nederland en België om het probleem van onduidelijke overheidstaal aan te pakken. Elk jaar gaat er een prijs naar de ambtenaar en ambassadeur die zich het meest heeft ingezet voor duidelijke overheidscommunicatie.

Enthousiast en adequaat

Uit de inzendingen heeft de jury Sander Lubberhuizen, projectleider van Energiek Apeldoorn, gekozen als winnaar. De jury heeft heel veel lof voor de enthousiaste en adequate manier waarop de boodschap wordt overgebracht. Niet alleen in tekst, maar ook in beeld en zelfs bewegend beeld. De ambitie van Energiek Apeldoorn is hoog, de hele gemeente energieneutraal in 2050. De jury roemt het dat een ingewikkeld onderwerp prettig, aangenaam simpel voorgesteld is zonder dat het schreeuwerig wordt. Sander zorgt met zijn acties voor een structureel karakter met leereffect en voorbeeldfunctie.

Vindt u dat het duidelijker kan?

Vindt u dat de rest van de gemeente Apeldoorn ook wel duidelijker kan communiceren? Stuur dan je uw teksten uit brieven, van websites of van meldingen in openbare plekken naar [email protected], dan gaan wij er wat aan doen!

Film prijsuitreiking

https://youtu.be/3gBO8U4WWTw

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.