Plannen woontoren centrum ter inzage

Foto: Gemeente Apeldoorn

Afgelopen week werden de bouwplannen voor het braakliggend terrein tegenover de McDonalds aan de Hofstraat voorgelegd aan Apeldoorn. Vanwege de hoogte van de geplande woontoren en de bebouwingsoppervlakte is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De woontoren is onderdeel van het project met de naam ‘De Hoofdstraat’.

Waarom een wijziging van het bestemmingsplan?

Omdat het bouwplan qua hoogte en bebouwingsoppervlakte niet aansluit op het geldende bestemmingsplan, is een wijziging nodig. Het plan ‘De Hoofdstraat’ voorziet in de realisatie van circa 2.600 m2 bruto vloeroppervlakte commerciële ruimte op de begane grond en 139 woningen op de verdiepingen. Het geldende bestemmingsplan staat de bouw van woningen en commerciële ruimte toe.

Wanneer starten de werkzaamheden?

De start van de bouw is begin 2022 gepland. Dit is afhankelijk van de doorlooptijd van de bestemmingsplanprocedure. De bouwperiode duurt 2 tot 2,5 jaar.

Waar kan ik de plannen inzien?

De bouwplannen zijn te vinden op www.apeldoorn.nl/dehoofdstraat. Als u uw mening wilt geven over het plan, dan leest u hier ook op welke manier u dat kunt doen.

Het Stadspark van Apeldoorn

De initiatiefnemers Van Berlo en Nikkels hebben het ontwerp in 2020 aangepast. Belangrijke aanpassing is het groen langs de gevel, op het dak en op de balkons. Er zijn 19 woningen toegevoegd aan het eerdere ontwerp. Het totaal aantal woningen komt hiermee op 139.

In de binnenstad van de toekomst kijken we ook naar nieuwe vormen van mobiliteit. Zo willen we het gebruik van deelauto’s stimuleren. Van Berlo en Nikkels hebben hierover afspraken gemaakt  met een bedrijf dat elektrische deelmobiliteit aan gaat bieden aan de bewoners van ‘De Hoofdstraat’. Hiermee sluit dit gebouw aan bij de ambities van de Apeldoornse binnenstad. Op de pagina ‘Het Stadspark van Apeldoorn’ leest u daar meer over.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen