Stedendriehoek FIFA21 toernooi in voorjaarsvakantie

Foto: Gemeente Apeldoorn

Jongeren die in één van de Stedendriehoekgemeenten wonen kunnen zich vanaf vrijdag 12 februari 15.00 uur inschrijven voor het eerste online Stedendriehoek FIFA21 toernooi.

Stedendriehoek

Het initiatief voor dit online toernooi, is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Go Ahead Eagles, de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen en Home of esports. GAE en Home of esports stellen schitterende prijzen beschikbaar waaronder een Playstation 5 en unieke GAE prijzen.

Perspectief in coronatijd

Het toernooi, geïnitieerd door de adviseur sport en bewegen van de gemeente Voorst, sluit aan bij de oproep van premier Rutte  om jongeren meer perspectief te bieden in coronatijd. Het idee voor een online activiteit voor jongeren vanaf 12 jaar heeft de gemeente Voorst voorgelegd aan  GAE en Home of esports. Hieruit is een samenwerking ontstaan en daarbij zijn ook de andere gemeenten in de  Stedendriehoek betrokken. Het event, met twee toernooien en een finaledag, wordt  veilig en verantwoord georganiseerd. De deelnemers doen namelijk online, vanuit huis mee.

Even ontspanning

Wethouder Nathan Stukker (gemeente Apeldoorn) hoopt dat veel jongeren mee gaan doen: “Dit is voor jongeren natuurlijk een ontzettend saaie en dus moeilijke tijd. Normaal gesproken halen jongeren veel positieve energie uit sociale contacten en vrijetijdsactiviteiten. Dit FIFA-toernooi is een leuke online-vervanger om toch met elkaar in contact te zijn in deze gekke tijd!”

Go Ahead Eagles

“Een bezoek aan De Adelaarshorst is helaas nog altijd niet mogelijk voor onze supporters”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Vanaf het begin van de coronacrisis hebben we bij Go Ahead Eagles daarom gekeken naar extra manieren om de verbinding met onze supporters sterk te houden. Mooie voorbeelden hiervan zijn de uitzendingen van Kowet Kijken, digitale forumavonden, nieuwe videorubrieken en het allereerste Go Ahead Eagles Voetbalplaatjesalbum, dat op woensdag 10 februari is gelanceerd. Ook met het organiseren van het Stedendriehoek FIFA 21 toernooi willen we online in contact blijven met onze supporters. Het is fantastisch om te zien dat dit FIFA toernooi collectief wordt omarmd en enthousiast is opgepakt door zeven gemeenten in en rond de Stedendriehoek, waar een groot deel van onze achterban woont.”

Programma

Deelname is gratis en voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. We spelen deze dag met clubs en landen teams om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden. De finale wordt gespeelt met de top 8 FIFA spelers van beide open toernooien en de winnaar van de finale gaat met een PS5 naar huis.

Prima oplossing

“Met Home of esports verzorgen we in coronatijd voor verschillende gemeentes en voetbalclubs online FIFA toernooien, een initiatief wat een perfecte oplossing is voor zowel gemeentes als voetbalclubs vult Tjerk van der Maten, esports manager bij Home of esports, aan. We merken dat gemeentes in deze tijd stoeien om iets gaafs te organiseren voor jeugd uit de regio en dat het voor voetbalclubs in deze tijd steeds lastiger wordt om haar jonge fans betrokken te houden bij de club. Met ons online platform kunnen we in samenwerking met GAE en de gemeentes hier perfect op in spelen en de jeugd op een toffe manier online samenbrengen!”

Aanmelden (vol = vol)

Beleef met elkaar een leuke middag! Er is plek voor maximaal 128 jongeren per toernooidag. De FIFA-toernooien vinden plaats op maandagmiddag 22 februari en woensdagmiddag 24 februari. Totaal kunnen er dus maximaal 256 jongeren meedoen.
Aanmelden kan vanaf vrijdagmiddag 12 februari 15.00 uur via de website van Home of esports.

Vervolg

Er van uitgaande dat dit toernooi enthousiast wordt ervaren door alle jongeren zijn de samenwerkende partijen voornemens om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen