Apeldoorn is regenbooggemeente

Foto: Pixabay

Eerder deze maand heeft de raad Apeldoorn uitgeroepen tot Regenbooggemeente.

Regenbooggemeente

Een Regenbooggemeente is een gemeente die beleid voert voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s). De gemeente geeft dit beleid, samen met allerlei partners, in Apeldoorn vorm. Zojuist hebben we de gemeente aangemeld als Regenbooggemeente bij Movisie.

Toejuichen

Verantwoordelijk wethouder Detlev Cziesso: “Nu de gemeenteraad besloten heeft om Apeldoorn ook symbolisch uit te roepen tot Regenboogstad kan ik dat alleen maar toejuichen. Daarmee zeggen we dat iedereen er mag zijn in onze mooie gemeente. Soms is het goed om dat nog eens even extra te benadrukken, bijvoorbeeld voor die jongere die het thuis moeilijk heeft, voor de amateursporter die er niet voor durft uit te komen, of voor de oudere die plotseling op latere leeftijd wordt gediscrimineerd. Laten we iedereen de ruimte geven om lief te hebben wie hij of zij wil.”

Meer en meer

Steeds meer Nederlanders hebben uitgesproken positieve opvattingen over homoseksualiteit en biseksualiteit. In Nederland zijn meer dan 80 steden inmiddels Regenbooggemeente. Wel hebben LHBTI’s nog steeds te maken met negatieve reacties en geweld.

Meer info

Kijk voor meer informatie op www.movisie.nl/lhbti-emancipatie.
Wilt u weten welke steden er ook mee doen? Kijk dan op deze kaart.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.