Betere zichtbaarheid en toegankelijkheid dankzij nieuwe ingang stadhuis

Foto: Google Street View

Dit voorjaar starten de werkzaamheden aan de entree van het Stadhuis aan de Marktplein-zijde.

Betere zichtbaarheid en toegankelijkheid

De nieuwe ingang zorgt voor een betere zichtbaarheid en toegankelijkheid van het stadhuis. Wel was een versobering van het eerste ontwerp noodzakelijk om binnen het budget te blijven. Dat is nu gelukt. Het verbouwde stadhuis werd eind 2019 in gebruik genomen. De entree is naar verwachting eind mei klaar en daarmee is de verbouwing van het Stadhuis afgerond.

Vriendelijker en toegankelijk voor iedereen

Het nieuwe ontwerp is van architect Ruijssenaars, hij ontwierp ook het stadhuis zoals we het al 25 jaar kennen. Centraal in de nieuwe situatie staat toegankelijkheid en vriendelijkheid. Rolstoel- en rollatorgebruikers moeten gemakkelijk in en uit kunnen gaan. Er komt een buitenlift aan de rechterkant en de hellingbaan blijft bestaan. Daarmee voldoet het aan de nieuwste eisen. Daarnaast moeten Apeldoorners zich vooral welkom voelen om naar binnen te komen. Het is overigens niet het eerste ontwerp dat gemaakt is, in een eerder voorstel was er sprake van een luifel en een brede trap. Dit bleek financieel niet haalbaar. Wel komen er twee mooie banken met verlichting vlakbij de ingang te staan.

Wat vooraf ging

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het nieuwe Stadhuis. Het verouderde stadhuis was toe aan een grote revisie, met name op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast paste de bestaande indeling van het stadhuis niet meer bij nieuwe manieren van werken. Inmiddels is het stadhuis veel efficiënter ingericht. Dit najaar wordt ook gestart met de werkzaamheden aan het Plein van de Stad.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen