Meesters van Apeldoorn: dit zijn de plannen

Foto: Meesters

Meesters van Apeldoorn

De binnenstad is meer dan alleen winkelgebied, je kan er ook heerlijk wonen! Er komen verschillende nieuwe woonplekken bij in de binnenstad. Een daarvan is op de plek van het oude Sportfondsenbad en de voormalige Koningin Wilhelmina Mulo.

 

De Koningin Wilhelmina Mulo  Het Sportfondsenbad

Nieuwe woningen

Ontwikkelaar Van Wijnen heeft de panden van de gemeente gekocht en gaat deze locatie ontwikkelen. Op de plek van het Sportfondsenbad komen drive-inwoningen en stadswoningen. De voormalige Koningin Wilhelmina Mulo wordt omgebouwd tot een aantal stadsvilla’s.

Historie blijft behouden

Vele jaren was het een komen en gaan van mensen in dit gebied. Of het nu was om naar de middelbare school te gaan, of om zwemles te krijgen. Er zullen dan ook heel wat diploma’s uitgereikt zijn in dit stukje Apeldoorn. Met een knipoog kijkt ontwikkelaar Van Wijnen op deze tijd terug, door het project de titel Meesters van Apeldoorn mee te geven.

Niet alleen in de naam is de historie terug te zien. De voormalige school is een rijksmonument en behoudt dan ook zijn karakteristieke uitstraling. Je hebt straks dus de kans om je nieuwe woning binnen te gaan door de rijkversierde entree en de wereld in te kijken via een glas-in-loodvenster.

Groen

De ontwikkelaar heeft niet alleen oog voor de huizen, maar houdt ook rekening met het groene karakter van Apeldoorn. De nieuwe huizen krijgen parkeergelegenheid onder hun huis, waardoor er extra ruimte overblijft voor groen. Daarnaast worden tussen de woningen parkjes aangelegd.

Woningbouwplannen in beeld

Om het woningbouwplan Meesters van Apeldoorn mogelijk te maken, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. U kunt hier alvast de woningbouwplannen bekijken.

Het projectgebied

Projectgebied

De nieuwe situatie
situatieschets

Vijf stadsvilla’s

5 stadsvilla's

Veertien drive-in woningen

14 drive-in woningen

5 stadswoningen Meesters van Apeldoorn

Vogelvlucht Meesters van Apeldoorn

Vijf stadswoningen

Voorgevel Meesters van Apeldoorn

Rechtergevel Meesters van Apeldoorn

Achtergevel Meesters van Apeldoorn

Zijgevel Meesters van Apeldoorn

Doorsnede Meesters van Apeldoorn

Wijziging van het bestemmingsplan

Om het woningbouwplan Meesters van Apeldoorn mogelijk te maken, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Op dit moment ligt het bestemmingsplan ter inzage. Als u wilt reageren op het bestemmingsplan kunt u een reactie (zienswijze) indienen. Omwonenden van ‘Meesters van Apeldoorn’ zijn eind 2020 in een online sessie bijgepraat over de woningbouwplannen.

Planning

Bestemmingsplan ter inzage: februari 2021
Behandeling bestemmingsplan in gemeenteraad: zomer 2021
Start bouw:  kwartaal 2 van 2022
Oplevering: kwartaal 2 van 2023

Planning onder voorbehoud.

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over dit project? Kijk dan op de website van Meesters van Apeldoorn of neem contact op met Marlies Bruil, via [email protected].

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.