Gemeente Apeldoorn krijgt 1,5 miljoen voor energiebesparende maatregelen

Foto: Pixabay

Gemeente Apeldoorn heeft 1,5 miljoen euro ontvangen van het Rijk om inwoners van Apeldoorn te stimuleren minder energie te verbruiken.

Lagere energierekening en minder CO2

Dit leidt tot een lagere energierekening voor huishoudens en ook minder CO2-uitstoot. De nieuwe subsidie is vergelijkbaar met de eerdere Regeling Reductie Energieverbruik (RRE) en is bedoeld voor zowel bewoners van sociale huurwoningen als woningeigenaren. Verantwoordelijk wethouder Maarten van Vierssen is blij met deze subsidie. “Bij de vorige ronde konden we alleen mensen met een koophuis helpen. Nu mogen we ook mensen helpen die in hun sociale huurwoning graag energiebesparende maatregelen willen nemen.” De wethouder hoopt dat deze subsidie ervoor zorgt dat nog veel meer Apeldoorners energiebesparende maatregelen nemen. “Veel aandacht in de klimaatdiscussie gaat uit naar het opwekken van energie. Maar minstens net zo belangrijk is besparing. Wat je niet gebruikt, hoef je immers niet op te wekken.”

Cadeaubonnen voor energiebesparende maatregelen

De subsidie van 1,5 miljoen euro wordt ingezet voor in totaal 17 verschillende activiteiten. Zo krijgen inwoners vanaf het voorjaar cadeaubonnen, kunnen mensen advies krijgen over kleine energiebesparende maatregelen en zijn er buurtacties om bijvoorbeeld collectief zonnepanelen in te kopen. Met de vorige RRE-subsidie heeft gemeente Apeldoorn in 2020 bijna 18.000 woningeigenaren bereikt.

Veel partijen maken werk van duurzaamheid

De subsidieaanvraag is mede tot stand gekomen in samenwerking met de woningcorporaties, energiecorporatie deA, het Regionaal Energieloket, Energiecorporatie Loenen en Energiek Apeldoorn. Van Vierssen: “Het is mooi om te zien dat zoveel partijen zich verantwoordelijk voelen voor de klimaatopgave waar we voor staan. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met onze partners en deze subsidie Apeldoorn weer een stuk energiezuiniger krijgen.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.