Minister Ollongren bezoekt stembureau Tweede Kamerverkiezing in Apeldoorn

Foto: Gemeente Apeldoorn

De gemeenten in Nederland zijn druk bezig met de voorbereiding op de Tweede Kamerverkiezing.

Minister Ollongren

Maandag 1 maart bracht minister Ollongren een bezoek aan Apeldoorn, om te bekijken hoe ze het daar aanpakken. Zij sprak met onder andere burgemeester Ton Heerts, voorzitter college van bestuur ROC Aventus Jos van Deursen en enkele MBO-studenten, die mee gaan helpen om de verkiezingen ook in deze bijzondere tijd goed te laten verlopen.

Burgemeester Ton Heerts ontvangt Minister Ollongren in het stadhuis

Het bezoek vond plaats in het stadhuis van Apeldoorn, dat tijdens de verkiezingen dienst doet als stemlokaal. Onderwerpen van gesprek waren onder meer de training van stembureauleden en de vervanging van ervaren stembureauvoorzitters die zich hebben afgemeld. Daarnaast was er aandacht voor de MBO-studenten van ROC Aventus, de rol die zij zullen spelen in het stemlokaal en hoe zij hun inzet kunnen gebruiken voor hun studiedoeleinden.

Goed geregeld

Minister Ollongren: “Het is goed om te zien dat Apeldoorn de uitdagingen van verkiezingen in coronatijd voortvarend aanpakt. Des te mooier dat MBO-studenten hun handen uit de mouwen steken en ook hun steentje bijdragen. Zij maken het mede mogelijk dat de gang naar de stembus voor alle kiezers in Apeldoorn zo goed mogelijk geregeld is. Belangrijk, want elke stem telt.”

Trots

Burgemeester Heerts: “De verkiezingen vragen dit jaar om een extra inspanning. Ze moeten natuurlijk coronaproof zijn, maar ze vragen dit keer ook om meer vrijwilligers dan gebruikelijk. Daarom ben ik buitengewoon trots op al onze mensen die een goed en veilig verloop toch mogelijk maken. En natuurlijk niet in de laatste plaats op onze MBO-studenten, die onze stembureauleden dit jaar ondersteunen en op deze manier alsnog hun studievertraging kunnen beperken.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen