Ben jij ook klaar met corona? Help dan mee en red onze biodiversiteit

Foto: Pixabay

De Partij voor de Dieren vraagt je hulp bij het bedenken van manieren om onze biodiversiteit te redden en zo te helpen het coronavirus te bestrijden. Doe je mee?

Ben je klaar met corona?

Onze manier van leven is de afgelopen tijd ingrijpend veranderd door het coronavirus. Corona is een zoönose, een ziekte die van dieren op mensen wordt overgedragen. Om hiervan echt te genezen is een vaccin niet voldoende. Niet alleen de mens, ook de dieren zullen daarvoor eerst weer gezond moeten worden om een zoönose als corona voorgoed uit te schakelen. Daarom wil de Partij voor de Dieren zich, samen met jou, actief inzetten voor het behoud van onze biodiversiteit. Maar wat is biodiversiteit precies en waarom is het zo belangrijk?

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit is een term die staat voor alle verschillende soorten dieren en planten die we op deze aarde kennen. Deze variatie zorgt ervoor dat de natuur productief is. Die samenwerking tussen plant en dier zorgt namelijk voor ons voedsel, voor zuurstof en voor schoon water. Ook levert het grondstoffen om te kunnen bouwen, kleding te kunnen maken en medicijnen te produceren. Het zorgt ook dat ons klimaat stabiel blijft. De maatschappij is dus afhankelijk van de natuur om in leven te blijven.

Wat gaat er mis?

De biodiversiteit is echter in gevaar. Over de hele wereld sterven dieren- en plantensoorten uit. Van de oorspronkelijke dieren en planten in Nederland is inmiddels 85% verdwenen waardoor de natuur uit balans is geraakt. De oorzaak zijn wij. Door bomenkap, het gebruik van landbouwgif, handel in wilde dieren, veeteelt, uitstoot van schadelijke stoffen door onze auto’s, vliegtuigen, boten en fabrieken hebben wij de wereld ziek gemaakt. De gevolgen zijn inmiddels rampzalig: bomen, planten, dieren en insecten sterven uit. Oogsten mislukken en bossen staan in brand omdat grote delen van de wereld verdrogen. Andere delen kampen juist met wateroverlast, extreme koude of veel te hoge temperaturen. We krijgen ook steeds meer last van plaagdieren zoals de eikenprocessierups, muggen en teken.  En ook virussen, zoals het coronavirus, zijn dus een direct gevolg van deze crisis.

Kunnen we iets doen?

De Partij voor de Dieren zet zich al jaren in om de biodiversiteit te vergroten. Jij kunt hen helpen en daar helpen ze je graag bij. Samen kunnen we de kwaliteit van de natuur in onze omgeving verbeteren. Bijvoorbeeld door zwerfafval op te ruimen, je tuin groener te maken met bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen. Wellicht heb je nog meer ideeën hoe we de biodiversiteit kunnen vergroten of hoe we de natuur beter kunnen beschermen? De partij hoort graag je plannen.

Doe mee!

Heb jij een goed idee hoe we onze planeet kunnen redden en hoe we ervoor kunnen zorgen dat zoveel mogelijk planten en dieren weer een bestaansrecht krijgen?

Wil je meedoen met je school of buitenschoolse opvang? Leuk! Als jullie willen, kunnen we een (online) les over biodiversiteit verzorgen en suggesties doen voor het inzetten van bestaande digitale lesmaterialen. Als dank voor jullie tips krijgen jullie een pakket waarmee jullie zelf zaadbommen kunnen maken. Leuk om in de lente op het schoolplein te verspreiden.

Doe mee! Stuur jouw idee/plan naar [email protected]. Geef aan wat jouw idee is, waar je dit graag wilt doen, wat je daarvoor nodig hebt en of je het alleen kan/wilt doen of daarbij hulp nodig hebt. Indienen kan tot en met 14 april. Als je een zaadbom wilt ontvangen, zet er dan s.v.p. je adres bij. Wil je meer weten over biodiversiteit in Apeldoorn? Meld je dan nu alvast aan voor de webinar op 21 april.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen