Gelders Tweede Kamer-lid Slootweg (CDA) wil graag weer 4 jaar de Kamer in.

Foto: ©CDA

Tweede Kamerlid Evert Jan Slootweg wil graag opnieuw een zetel bemachtigden na de Tweede Kamerverkiezingen van a.s. 17 maart. Evert Jan is sinds 31 oktober 2017 Tweede Kamerlid namens het CDA, maar hier kan minimaal vier jaar Kamerwerk aan vastgeplakt worden aldus de Gelderse politicus. Vooral de diepgaande dossiers spreken hem aan. ‘Echte resultaten voor een  langdurig effect’.

Gelders Tweede Kamer-lid gaat voor overheidsfinanciën

De Gelderse Kandidaat (#18, CDA) wil zich inzetten op verantwoordelijkere overheidsfinanciën. Door het huidige Europese monetaire beleid is de rente erg laag. Doordat nu ook geld lenen bijna niets meer kost, staat in veel partijprogramma’s dat de overheid veel geld moet gaan lenen. Hier is Evert Jan geen voorstander van. ‘Op een zeker moment is de kans groot dat de rente weer gaat stijgen. De opgebouwde schulden zouden dan de koopkracht van volgende generaties aantasten. Een degelijke financiële huishouding is de oplossing. Ook staat meer geld uitgeven als land niet gelijk aan beter voor mensen zorgen. In landen die veel geld uitgeven bestaat ook vaak armoede. Verder bouwen mensen tegenwoordig weinig buffers op, omdat men denkt dat dit verloren geld is. Hier moet verandering in komen, volgens Evert Jan. Als Nederland nu gaat lenen tasten de toekomstige schulden de koopkracht van de volgende generaties aan. Dit moeten wij niet willen, aldus de Bennekomse kandidaat.

Sport

Op het gebied van sport heeft Evert Jan Slootweg ook een duidelijke visie. We zien dat de motorische vaardigheden van jongeren minder worden. Dat heeft te maken met het feit dat jongeren te weinig bewegen. Evert Jan gelooft dat via het onderwijs het mogelijk is om meer beweging te introduceren. Dit kan mogelijk gemaakt worden door samenwerking tussen sportverenigingen en scholen, gericht op bewegingsonderwijs. Ook zal meer sportontwikkeling stimuleren en ervoor zorgen dat kinderen meer weerbaar worden. Evert Jan wil het mogelijk maken dat kinderen meer bewegingsonderwijs, waaronder schoolzwemmen, krijgen door samenwerking tussen primaire scholen en sportverenigingen te verbeteren. Kinderen moeten fysiek en mentaal weerbaarder worden, aldus Evert Jan Slootweg (#18, CDA).

Geboren in Ermelo

Evert Jan (Ermelo, 1969) staat op 17 maart op plek 18 namens het CDA. Als Gelderse kandidaat wil hij graag ook de Gelderse belangen laten gelden in de Tweede Kamer. Uiteraard begint dat bij de financiën en de landelijke lijn op peil te krijgen. Belangrijk voor Evert Jan is dat niet alleen de randstad of de grote bedrijven profiteren van dit beleid. ‘een beleid dat werkt voor iedereen, ook in Gelderland’.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.