Golden Earring-hit Radar Love klinkt om 17:15 uur door het land

Foto: Still Youtube

Door het hele land is donderdag om 17:15 uur de Golden Earring-hit Radar Love te horen.

Golden Earring

Radiozenders en bijvoorbeeld ook carillonspelers doen dit als eerbetoon aan de jarige gitarist en medeoprichter George Kooymans (73). Vorige maand werd bekend dat de muzikant lijdt aan de spierziekte ALS en daardoor niet meer kan optreden. De band liet daarna weten niet zonder hem verder te gaan. En daarmee komt even spijtig als begrijpelijk na 60 jaar een einde aan Golden Earring.

Radiozenders

Op radiozenders als NPO Radio 2, Radio 5 en 3FM wordt Radar Love donderdagmiddag gedraaid. Ook 538, Radio 10 en Veronica spelen het nummer dan af. Op laatstgenoemde zender is voorafgaand ook een Golden Earring Top 10 te horen die door luisteraars is samengesteld.

Carrillon

Het nummer wordt verder gespeeld door de carillons van onder meer de Grote Kerk in Den Haag, de Grote Kerk in Meppel, het raadhuis in Hoogeveen, de Martinitoren in Groningen en verschillende kerken in Limburg. Ook wordt het gedraaid in het Haagse Zuiderpark.

Speciaal eerbetoon

Geleen, de plek waar Golden Earring twee keer optrad toen Pinkpop nog in het Burgemeester Damenpark werd gehouden en waar de band ook in de jaren daarna regelmatig optrad in De Hanenhof, zorgde onbetwist voor het meest originele eerbetoon voor Kooymans. Vanwege de vandaag verwachte stormachtige wind klonk daar afgelopen dinsdag al Radar Love. Dat werd gespeeld door een aan een kraan boven het oude gemeentehuis hangend draaiorgel. Een initiatief van Gelener Jos Cremers, onder meer bekend als organisator van het Geleense MP-Festival, dat kan rekenen op enorm veel waardering. Vanmiddag om 17:15 uur wordt de dinsdag van die operatie gemaakte video online gezet.

Grote hit

Radar Love is een van de grootste hits van de Golden Earring. Het nummer van het album Moontan, geschreven door Kooymans en zanger Barry Hay, was ook een groot succes in het buitenland. Zo haalde de single in 1974 de dertiende plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het bericht Golden Earring-hit Radar Love klinkt om 17:15 uur door het land verscheen eerst op Sittard-Geleen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.