Betalen voor een rondje mountainbike, rondje hond in het bos of wandelen?

Foto: Pixabay

De VVD en het CDA maken zich zorgen om de plannen die er liggen met betrekking tot de ons omringende natuur en hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Natuurgebied

Er is veel gaande met betrekking tot de natuur in de omgeving van Apeldoorn. Het gaat dan zowel om de zonering van recreatiegebieden, als om de kosten van het onderhoud voor de Veluwse natuur.

Betalen voor een rondje mountainbike of wandelen

In de Stentor was onlangs te lezen dat ‘gebiedseigenaren pleiten voor een eerlijker verdeling van de kosten voor het onderhoud en de voorzieningen in de natuur’. Gevolg hiervan zou in de visie van de gebiedseigenaren kunnen zijn dat bezoekers parkeergeld gaan betalen of kosten in rekening gebracht krijgen voor het gebruik van bijvoorbeeld mountainbike- of ruiterpaden. Het CDA en de VVD zijn geschrokken van deze voorstellen.

Gastvrij en laagdrempelig

Apeldoorn moet gastvrij zijn en blijven voor toeristen, en zeker ook voor de inwoners om op een laagdrempelige manier laten genieten van hun ‘achtertuin’. En om elkaar te ontmoeten. Een situatie van betalen voor natuurrecreatie, naast het betalen van belastingen, komt op de partijen vreemd over.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.