PvdA-fractievoorzitter Ties Stam (68) overleden

Foto: ©Gemeente Apeldoorn

De heer G. (Ties) Stam, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Apeldoorn, is na een kort ziekbed op dinsdag 16 maart overleden. Hij is 68 jaar geworden.

PvdA-er al 15 jaar actief in raad

Ties Stam was vanaf 2006 al actief in de Apeldoornse gemeenteraad. Tot 2010 was hij gemeenteraadslid PvdA. In de periode 2010 tot 2014 was hij vervangend raadslid en fractievertegenwoordiger in de gemeenteraad. In 2014 werd hij weer raadslid. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij fractievoorzitter van de Apeldoornse PvdA-fractie. Hij heeft als raadslid bijgedragen aan onder andere het armoedebeleid van de gemeente en de aandacht voor sociale woningbouw in Apeldoorn.

Herdenkings-raadsvergadering

De gemeenteraad zal een bijzondere raadsvergadering houden waarin de heer Stam wordt herdacht. De datum van deze vergadering moet nog worden vastgesteld.

Burgemeester Ton Heerts, voorzitter van de gemeenteraad, is aangeslagen door het bericht: “Ik heb Ties Stam leren kennen als een kundig en bevlogen raadslid met een groot sociaaldemocratisch hart. Hij was een warm, humorvol, bescheiden en betrokken mens. We gaan hem enorm missen. Alle kracht en sterkte voor zijn gezin, zijn familie en de PvdA in Apeldoorn.“

Raadsbijeenkomsten 18 maart vervallen

De Politieke Markt-bijeenkomsten van de gemeenteraad van 18 maart gingen wegens het overlijden van de heer Stam niet door.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.