Bijna verlopen vakantievoucher? Meld u bij de Consumentenbond

Foto: Pixabay

De Consumentenbond heeft een e-mailadres aangemaakt waar reizigers met een bijna verlopen coronavoucher die nog geld moeten terugkrijgen zich kunnen melden. De geldigheid van de eerste vouchers is bijna voorbij en de bond wil weten of reizigers hun geld wel hebben ontvangen van de reisorganisaties.

Verlopen vakantievoucher?

Aan het begin van de coronacrisis annuleerden reisorganisaties veel reizen die niet meer mogelijk waren. Normaal gesproken moet een organisatie in zo’n geval een reiziger binnen veertien dagen terugbetalen, maar omdat dat het faillissement van veel organisaties zou betekenen werd door onder meer de Consumentenbond geadviseerd om een voucher te accepteren. Deze waren gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. De Consumentenbond en toezichthouder Autoriteit Consument & Markt steunden de vouchers, op voorwaarde dat reizigers na uiterlijk een jaar alsnog hun geld zouden terugkrijgen.

Wachten op Voucherfonds

‘Wij krijgen al signalen dat reisorganisaties niet willen uitkeren. Dat vinden wij niet acceptabel,’zegt directeur Sandra Molenaar  van de bond. ‘Consumenten hebben in feite een renteloze lening verstrekt aan hun reisbureau en bij velen van hen is het geduld inmiddels op.’ De reisorganisaties wachten volgens de Consumentenbond op het Voucherfonds dat de overheid en de SGR aan het opzetten zijn, maar dat nog moet worden goedgekeurd door de Europese Commissie. De bond vindt dat hier niet op gewacht mag worden. ‘Wij weten dat reisorganisaties een zwaar jaar achter de rug hebben, maar afspraak is afspraak,’ stelt Molenaar. Reizigers wordt geadviseerd te mailen naar [email protected] en moeten dan de vervaldatum van de voucher en de reisorganisatie noemen. Het bericht Bijna verlopen vakantievoucher? Meld u bij de Consumentenbond verscheen eerst op Zaanstad.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen