Hornbach Apeldoorn krijgt zonnepanelen

Foto: Pixabay

Nadat alle Nederlandse bouwmarkten van HORNBACH zijn voorzien van milieuvriendelijke ledverlichting, zet Hornbach opnieuw stappen om haar bouwmarkten te verduurzamen.

Zonnepanelen op bouwmarkt in Apeldoorn

De nieuwe vestigingen in Apeldoorn en Enschede worden uitgerust met zonnepanelen, evenals de bestaande vestiging in Den Haag. De vestiging in Enschede wordt bovendien aangesloten op het duurzame stadswarmtenet. “We hebben duurzaamheid ook in 2021 hoog op de agenda staan”, zegt Evert de Goede, Algemeen Directeur Hornbach Nederland. “Om onze duurzaamheidsambities waar te maken, wordt niet alleen bij de bouw van nieuwe vestingen gefocust op duurzaamheid, maar maken we ook werk van het verduurzamen van bestaande vestingen. Zo hebben we al onze bouwmarkten van ledverlichting  voorzien en zetten nu we weer een mooie stap voorwaarts in het opwekken van duurzame energie. Om te beginnen worden onze nieuwe vestingen in Apeldoorn en Enschede en de bestaande vestiging in Den Haag uitgerust met zonnepanelen. Zo verminderen we onze CO2-footprint met duizenden tonnen per jaar.”

Nul op de elektriciteitsmeter

Met zo’n 3.500 zonnepanelen per dak, wordt circa 1,2 megawatt elektriciteit per vestiging per jaar opgewekt. Daarmee worden de nieuwe bouwmarkten van Hornbach zelfvoorzienend en slaat de elektriciteitsmeter 0 aan. De stroom is niet alleen voor eigen gebruik, maar kan ook worden terug geleverd aan het netwerk.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.