‘Steeds meer ondernemers vragen om hulp wegens schuldproblemen’

Foto: ©Canva

Steeds meer ondernemers zoeken hulp bij het oplossen van hun financiële problemen, zegt de Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

Steeds meer hulpvraag

Zo neemt het aantal dat belt voor hulp bij geldzorgen elke maand toe. De NSR gaat daarom nauwer samenwerken met de Kamer van Koophandel om ondernemers die het moeilijk hebben beter te kunnen adviseren.

Financiële fitheidstest

Op Geldfitzakelijk.nl hebben sinds oktober 2020 ruim 12.000 ondernemers een financiële fitheidstest ingevuld. Meer dan de helft van hen geeft aan het financieel zo zwaar te hebben dat ze er zelf niet meer uitkomen. “Die ondernemers worden doorgeleid naar bijvoorbeeld het programma Zwaar Weer van de Kamer van Koophandel, schuldhulploketten in de gemeente of speciale zzp-adviseurs”, aldus de NSR.

Vroegtijdig signalen

De NSR is eind 2019 opgericht. Banken namen destijds het voortouw bij het voorkomen van schulden bij huishoudens. Ze sloegen daarvoor de handen ineen met gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het initiatief is bedoeld om in een vroeg stadium signalen op te vangen van mensen die grote kans hebben om op termijn in financiële problemen te komen.

Het bericht ‘Steeds meer ondernemers vragen om hulp wegens schuldproblemen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen