Veel reacties op actie “stop corona, red de biodiversiteit”

Foto: PvdD Apeldoorn

De Partij voor de Dieren krijgt enthousiaste en creatieve reacties van inwoners  die Apeldoorn graag groener en biodiverser zien.

Verstening tegengaan

De meeste reacties en voorstellen die de Partij voor de Dieren toe nu toe ontving, gaan over het tegengaan van verstening en de tips die hierover binnenkwamen zijn gemakkelijk te realiseren zoals het planten van meer bomen en vlinderstruiken bij winkelcentra, meer vogelkastjes en insectenhotels ophangen, snoeihout van knotwilgen gebruiken om meer bomen te planten en uiteraard meer tegels verwijderen en plantjes ervoor in de plaats.

NK Tegelwippen

Wat dat laatste extra leuk maakt is dat zojuist het NK Tegelwippen is begonnen en Apeldoorn dit jaar meedoet. Iedereen die een tegel verwijdert voor meer groen kan dit melden op de website nk-tegelwippen.nl. De gemeente met de meest gewipte tegels wint. Iedere inwoner kan dus meedoen

Marktplaats voor groen

Een ander prachtig initiatief zijn de bomen en plantenredders uit Klarenbeek. De familie Engel (zie foto) haalt bomen en planten op die anderen uit hun tuin weg willen hebben. Ze graven de boom of plant zelf uit en geven deze een plek in hun eigen tuin. Hun idee: creëer een soort marktplaats voor bomen, planten en struiken die op een bepaalde plek weg moeten. Voordat ze gekapt worden krijgt iedereen de kans om de boom, plant of struik gratis op te halen, wel zelf uitgraven natuurlijk. Veel bomen en struiken krijgen zo een nieuw leven.

Jouw idee

Heb jij ook een nog een leuk idee om je eigen omgeving te vergroenen en zo de biodiversiteit te vergroten? Stuur je idee naar de Partij voor de Dieren: [email protected] Als dank ontvangt iedere inzender een zaadbom, een pakketje met zaden van planten en bloemen waar insecten en vlinders dol op zijn. Die kun je dan planten op een plek die van jou wat meer biodiversiteit verdient.

Webinar vol ideeën

Op woensdag 21 april worden tijdens een webinar alle ideeën gepresenteerd, kiest het publiek de beste ideeën eruit en zal de wethouder daarop reageren. Doe je mee? Meld je dan aan bij de Partij voor de Dieren via de mail: [email protected] of kijk op onze website voor meer informatie: apeldoorn.partijvoordedieren.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.