Veilig Verkeer Nederland: breng kinderen met de fiets naar school

Foto: ©Canva

Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept ouders op om kinderen met de fiets naar school te brengen. Op die manier wordt de verkeersveiligheid rond scholen verbeterd en leren kinderen om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, zegt VVN.

Nieuwe campagne

Woensdag begint de campagne Meedoen is makkelijk om mensen bewust te maken van het gemak waarmee kinderen fietsend of lopend naar school kunnen worden gebracht.

VVN meldt op basis van een peiling dat de meeste Nederlanders graag willen dat het verkeer rond scholen veiliger wordt gemaakt. Als kinderen op de fiets of lopend naar school gaan, scheelt dat al een hoop autoverkeer, denkt de organisatie. Volgens VVN woont 80 procent van de Nederlandse kinderen binnen 3 kilometer van school en is fietsen of lopen dus een goede mogelijkheid. Daarnaast worden andere weggebruikers gevraagd om zones rond scholen te mijden indien mogelijk.

Veiliger

Nederlanders willen volgens het onderzoek van VVN sowieso dat het verkeer veiliger wordt, niet alleen rond de scholen. Een optie die de verkeersveiligheidsorganisatie aandraagt is vaker de auto te laten staan. De meeste onveilige situaties worden veroorzaakt door auto’s.

Het bericht Veilig Verkeer Nederland: breng kinderen met de fiets naar school verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.