Rioolgemaal Anklaar wordt volledig gerenoveerd

Foto: ©Canva

Rioolgemalen verwerken ons afvalwater en zijn daarom van groot belang voor de volksgezondheid.

Rioolgemaal Anklaar de grootste

Het grootste gemaal van Apeldoorn vind je aan de Anklaarseweg. De installatie van dit gemaal dateert uit de jaren ’60 en is toe aan grootschalig onderhoud. Daarom gaat gemeente Apeldoorn het gemaal Anklaar volledig renoveren. Vanaf april t/m eind juli vinden de werkzaamheden plaats.

Afvoeren van afvalwater

Een rioolgemaal speelt een belangrijke rol bij het verzamelen en transporteren van afvalwater. Bij het gemaal Anklaar komt het afvalwater vanuit de wijken Anklaar, Zevenhuizen en De Maten binnen. Vervolgens wordt dit water doorgevoerd richting de rioolwater-zuiverinstallatie Apeldoorn. Om dit te kunnen doen, zit er ondergronds een installatie om het water weg te pompen. Deze installatie is (deels) verouderd en moet daarom grondig gerenoveerd worden.

Klaar voor de toekomst

Na de renovatie werkt het gemaal efficiënter door zich aan te kunnen passen op het aanbod afvalwater. Dit is gunstig voor de pompinstallatie en het energieverbruik. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond is het gemaal weer klaar voor de toekomst.

Geen overlast

De omgeving merkt weinig van de gemaalrenovatie. De inzameling en verwerking van afvalwater blijft gewaarborgd door een tijdelijke pompinstallatie. Ook de Anklaarsweg blijft bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen