Onveilige oversteekplaatsen Kanaal Noord aan de kaak gesteld door PvdA

Foto: ©Canva

Meerdere meldingen van inwoners over onveilige verkeersituaties bij het Kanaal Noord zorgden ervoor dat Chris Schouten en Natascha van den Berg het college vragen stelden.

Onveilige oversteekplaatsen

“Gisteren toen ik overstak bij het Sluisje ben ik nog weer bijna van de sokken gereden door een auto. Die bleef gewoon net zo hard door rijden, minimaal 50 km. Hij leek zelfs nog wat gas erbij te geven.” Dit bericht kwam bij de partij in de inbox. Van den Berg: “Recentelijk ontvingen wij geluiden van meerdere bewoners uit Zevenhuizen/Welgelegen over enkele onveilige oversteekplaatsen aan het Kanaal Noord. Buurtbewoners nemen zeer regelmatig waar dat motorvoertuigen, die vanaf de OostVeluweweg, het Kanaal Noord richting het centrum (Deventerstraat) rijden, vaak met een te hoge snelheid rijden, in ieder geval meer dan de toegestane snelheid van ook 50 km/uur.”

Lang wegdeel

Het betreft een flink stuk op Kanaal Noord. Schouten: “Motorvoertuigen passeren hierbij vijf belangrijke fiets /voetgangers oversteekplaatsen met ieder een onveilige verkeerssituatie.” Schouten en van den Berg hebben de 5 oversteekplaatsen op een rij gezet.

  1. De kruising Kanaal Noord met de Zonnedauw. Dit betreft een voorrangskruising, waarbij het verkeer op de Zonnedauw, het verkeer op het Kanaal Noord de vrije doorgang moet verlenen, echter door de snelheid van het verkeer op het Kanaal Noord is het moeilijk om de kruising op te rijden.
  2. Kanaal Noord met de fietsbrug thv de Apeldoornse Sluis / Sluisoordlaan. Dit is een zeer drukke fietsoversteekplaats veel gebruikt door o.a. scholieren.
  3. Kanaal Noord met de Zevenhuizenseweg. Dit betreft een kruising, wat in een scherpe bocht van het Kanaal Noord liggen. Het overzicht op deze plek is erg slecht onder andere door een schutting/planten.
  4. Kanaal Noord met de Oosterlaan. Ook deze kruising ligt in een scherpe bocht van Kanaal Noord en is niet overzichtelijk.
  5. De nieuwe fiets/voetgangersbrug ter hoogte van Soap. Deze geeft geen aansluiting op een fietspad of voetpad. Men moet een stuk over de weg zelf fietsen of in de berm lopen.

Vragen

Ze willen van het college weten of de 5 verkeerssituaties bekend zijn bij het college en of ze deze ook onveilig vinden. Ook willen ze cijfers weten van verkeersongevallen op de genoemde locaties. En ze willen weten wat het college vindt van het instellen van een 30 kilometer-zone op het wegdeel.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.