Vuurwerk Liefhebbers Verbond onderzoekt mogelijkheden opstart politieke partij

Foto: ©Canva

Als het gaat om vuurwerk afsteken met oud en nieuw, vindt Jeffrey dat de Apeldoornse gemeenteraad over de inwoners heen walst.

Vuurwerk Liefhebbers Verbond

Afgelopen donderdag 15 april was een politiek avond over dit onderwerp. Jeffrey: “Afgelopen donderdagavond heeft iedereen met eigen ogen kunnen zien hoe de Apeldoornse gemeenteraad met haar inwoners omgaat. Diverse partijen zijn, in hun drang om (eigen) politieke doelen te realiseren, totaal de verbinding met hun daadwerkelijke taak verloren: de wensen en belangen van haar inwoners vertegenwoordigen. De taak die hen door hun kiezers is toevertrouwd, wordt met voeten getreden. Dit is onacceptabel!”

Al twee jaar

In 2019 besprak de gemeenteraad het verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling in Apeldoorn. De uitkomst van het raadsbesluit was dat een meerderheid voor de afschaffing was van het afsteken van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling. Door het coronavirus werd de invoering van het plaatselijke verbod in de ijskast gezet. Afgelopen jaar was het afsteken verboden, maar dit was niks lokaal, dit kwam door een landelijke regel. Vorige week besliste de gemeenteraad dus alsnog dat het verbod er komt.

Doorzetten

Ondanks de verschillen en moeilijkheden in voorgestelde scenario’s willen CDA, D66, ChristenUnie, SGP, GroenLinks, VSP, Partij voor de Dieren en 50Plus doorpakken met het verbod. Dat er extra kosten gemaakt moeten worden voor een gedetailleerde aanpak van de het plan, maakte voor deze partijen geen onderscheid.

Onvrede

Jeffrey: “De Apeldoornse gemeenteraad walst over haar inwoners heen, dit kan zo niet langer! In de drang om de prachtige Nederlandse vuurwerktraditie af te schaffen lijkt werkelijk alles geoorloofd. Besluiten worden genomen zonder dat ook maar één ondernemer wordt gehoord, noodkreten van burgers worden weggewuifd, en feitelijke onderbouwingen vóór het behoud van de vuurwerktraditie worden genegeerd als waren zij aan dovemans oren gericht.”

Lokale politieke partij

Jeffrey: “Met onze actie hebben we geconstateerd dat er zeer grote onvrede heerst onder de inwoners van Apeldoorn.Alles begint met sociale contracten die wij met elkaar aangaan zodat iedereen zijn of haar eigen mooie momenten kan beleven en kan genieten van hetgeen ze zelf waarderen in het leven. En juist in deze tijden merk je hoe belangrijk dit is! Laten wij elkaar wat gunnen en omkijken naar elkaar en zorgen voor elkaar.

Met die achterliggende gedachte hebben HVLV en de Vuurwerkfederatie de handen ineen geslagen. We hebben besloten om samen te gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om met een breed gedragen sociale partij op te richten.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen