Voorzichtige heropening van de binnenstad vanaf de woensdag na Koningsdag

Foto: Gemeente Apeldoorn

Vanaf 28 april is er voorzichtig weer meer mogelijk in onze binnenstad. Een terrasje pakken of winkelen zonder afspraak.

Openingsplan overheid

Dit volgens de eerste stap in van het ‘openingsplan’ dat het kabinet onlangs presenteerde. Dit is natuurlijk een hoopvolle ontwikkeling. En toch moeten we nog steeds samen scherp blijven. De besmettingscijfers en vooral de IC-opnames zijn nog hoog. Het is een wankel evenwicht waarin iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen heeft.

Winkels mogen weer open zonder afspraak en non-food weer op markt

Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Daarnaast kunnen de non-food-ondernemers kunnen met ingang van 28 april weer terugkeren op de markt.

Terrassen mogen weer open onder voorwaarden

Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50.

Bezoekers begeleiden op drukke momenten

We reguleren de komende maanden de drukte in de binnenstad. Er kunnen bijvoorbeeld korte tijd omleidingen ingezet worden om de drukte op bepaalde locaties te verminderen. Het plan is erop gericht drukke momenten zo goed mogelijk te reguleren, zonder dat we de bezoekers in de binnenstad moeten vragen om te vertrekken. Dat laatste is het uiterste noodscenario.

Maatregelen binnenstad blijven van kracht

Inmiddels zijn inwoners en bezoekers van onze binnenstad al redelijk bekend met de maatregelen in de openbare ruimte. De belangrijkste op een rij:

  • Er geldt een fiets- en scooterparkeerverbod in de gehele binnenstad (fietsenstallingen gaan weer allemaal open).
  • Fietsen die tóch in de winkelstraten staan, worden weggehaald en tijdelijk neergezet in de Paslaan-stalling. Daar kan de eigenaar deze (voor 25 euro) weer ophalen.
  • Je mag alleen lopen in de Kapelstraat, fietsen blijft niet toegestaan.
  • De warenmarkt blijft op zaterdagen voorlopig een gereguleerd gebied
  • De parkeergarage Marktplein blijft voorlopig op zaterdagen gesloten, dit om de gereguleerde markt mogelijk te maken.

Bekijk alle info over het parkeren van je fiets en openingstijden van de fietsenstallingen.

 

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.