Sven Scholten nog een jaar stadsfotograaf

Foto: ©Sven Scholten

Sven Scholten blijft een jaar langer de stadsfotograaf van Apeldoorn.

Sven Scholten langer vanwege corona

In juni 2019 startte de stadsfotograaf voor een periode van twee jaar. Al ruim een jaar valt zijn termijn als stadsfotograaf samen met de coronapandemie. Dit beperkt hem in zijn rol en heeft gevolgen voor zijn eindexpositie, die medio mei gepland stond. Daarom is besloten om zijn termijn te verlengen tot juni 2022.

Mooi Volk

Met zijn busje toert Sven Scholten sinds juni 2019 door alle dorpen van Apeldoorn, op zoek naar ‘Mooi Volk’, zoals hij zijn project noemt. Sven portretteert Apeldoorners die in zijn ogen een podium verdienen. Mensen die hem inspireren en intrigeren, omdat ze net even anders zijn dan anders. Hij gaat met ze in gesprek en legt ze vast met zijn analoge camera.
Wethouder Cultuur Detlev Cziesso is blij dat Sven nog een jaar langer de rol van stadsfotograaf wil vervullen. “In de foto’s van Sven kun je terugzien dat hij echt geïnteresseerd is in het verhaal achter onze inwoners. Daarvoor is persoonlijk contact heel belangrijk en dat is sinds corona gewoon veel lastiger. Door Sven nog een jaar de tijd te geven, kan hij meer “mooi volk” op beeld vastleggen. En over een jaar kan heel Apeldoorn komen kijken naar zijn eindexpositie.”

Ambassadeur

De stadsfotograaf is, net als de stadsdichter, een ambassadeur van de gemeente Apeldoorn. Hij draagt bij aan de bekendheid van Apeldoorn en onze inwoners. Ook versterkt hij de invulling van Apeldoorn als fotostad en werkt hij nauw samen met Apeldoorn Photo; het platform voor fotografie-activiteiten in gemeente Apeldoorn.
De stadsfotograaf heeft de ruimte om een eigen invulling te geven aan zijn rol en wordt begeleid door een commissie bestaande uit diverse fotografen, ACEC en de gemeente.

Meer informatie over Sven Scholten en zijn project Mooi Volk is te zien op www.stadsfotograafapeldoorn.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen