Daar is die weer! De nationale dag van het naakt tuinieren

Foto: Pixabay

Daar is die weer! De nationale dag van het naakt tuinieren. Je moet dus niet raar opkijken als je zaterdag ineens je buren naakt rond ziet lopen in de tuin.

Nationale dag van naakt tuinieren

Deze dag wordt elk jaar gehouden op de eerste zaterdag van mei. Dit jaar is dat dus 1 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika.

Goed zelfbeeld

Het is voor veel mensen therapeutisch om in de tuin te werken. Bezig zijn met de natuur, zorgen voor levendigheid in de tuin, het geeft een mooi gezicht en soms ook lekkere geuren. Wetenschappers vinden dat deze activiteiten ook heel goed naakt kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast zou het ook een gezonde praktijk zijn die kan bijdragen aan een positief zelfbeeld.

Goed voor natuur, lichaam en geest dus. Al is het uittrekken van de kleren voor sommige mensen nog wel een dingetje. Het enige waarbij de drempel lager ligt om de kleren uit te trekken in het openbaar, is bij het naaktzwemmen. Niet raar natuurlijk, dan lig je in het water en ziet niemand verder iets.

Oppassen

Pas wel op wanneer je naakt gaat tuinieren. Het is ten eerste niet altijd toegestaan. Op veel plekken is het zo dat het alleen toegestaan is als andere mensen je niet kunnen zien. Bellen de buren de politie? Dan zou je zomaar een boete kunnen krijgen.

Maar ten tweede moet je ook oppassen voor een rozenstruik of brandnetel. Het is al vervelend om je handen pijn te doen, laat staan de rest van je lichaam.

Weersverwachting

Ondanks dat het zaterdag de dag is van het naakt tuinieren, is dat niet de beste dag om naar buiten te gaan. ’s Morgens trekken er enkele buien over het land, meldt Weeronline. Geleidelijk nemen de buien toe en worden deze ook feller. Met een maximumtemperatuur tussen de 8 en 12 graden is het ook erg fris.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen