Elektrisch aangedreven auto’s zitten qua aantal in Apeldoorn boven landelijk niveau

Foto: ©Canva

In Apeldoorn staan 83429 personenauto’s geregistreerd. Hiermee komt Apeldoorn op de 12e plek van gemeenten met de meeste auto’s.

Elektrisch aangedreven auto’s

Van de 83429 zijn er 1734 elektrisch en nog eens 894 plug-in hybride. Daarmee wordt van alle auto’s in Apeldoorn 3,15% elektrisch of deels elektrisch aangedreven. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%. Een en ander blijkt uit onderzoek van kennisplatform EVplan.nl.

Laadpunten

In de gemeente Apeldoorn zijn er in totaal 659 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken. Er zijn 261 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Er zijn 326 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er 72 snellaadpunten beschikbaar in Apeldoorn.

Laadpaaldichtheid

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,25%. Dat betekent dat er 4 elektrische auto’s per laadpaal in Apeldoorn zijn. Dat is iets lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal).

Laadpaal aanvragen

De verwachting is dat steeds meer inwoners in Apeldoorn overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kun je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Apeldoorn.

Over het onderzoek

EVplan.nl is een kennisplatform voor elektrisch rijden en biedt praktische informatie voor de elektrische rijder. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor). Voor meer informatie en verantwoording zie de onderzoekspagina www.evplan.nl/onderzoek/.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.