Feestelijk bedankje voor ‘goedparkeerders’ in de binnenstad

Foto: Gemeente Apeldoorn

De binnenstad is weer voorzichtig heropend. Een terrasje pakken of winkelen zonder afspraak, het kan weer.

Feestelijk bedankje voor goed parkeren

In de binnenstad gelden nog steeds de bekende maatregelen. Zo geldt er nog steeds een fietsparkeerverbod. Komende zaterdag ontvangen bezoekers van de binnenstad die hun fiets of scooter in de fietsenstalling zetten, een bedankje. Niet alleen voor het stallen van de fiets, maar ook als dank voor de maandenlange steun tijdens de lockdown. De ‘goedparkeerders’ ontvangen een voucher die komende week bij lokale horecaondernemers ingewisseld kan worden voor een taartje op het terras.

Fiets goed parkeren nog steeds belangrijk

Inmiddels zijn inwoners en bezoekers van onze binnenstad al redelijk bekend met de maatregelen in de openbare ruimte. Een van de belangrijkste maatregelen is nog steeds het fietsparkeerverbod. Het parkeren van fietsen, brommers en scooters in de stalling zorgt voor minder fietsen op straat. Alle ruimte is namelijk hard nodig om alle bezoekers veilig in de binnenstad te ontvangen. Afstand houden is en blijft belangrijk omdat de besmettingscijfers en vooral de IC-opnames nog steeds hoog zijn. Gelukkig hebben we 6 gratis fietsenstallingen en parkeervakken waar fietsen en scooters gemakkelijk gestald kunnen worden. Bekijk alle plekken waar u uw fiets of scooter gratis kunt stallen.

Steun voor lokale ondernemers

Het taartje is ook een bedankje aan de inwoners van Apeldoorn namens de ondernemers voor de steun van de afgelopen maanden. De vouchers worden door de medewerkers van de fietsenstallingen uitgedeeld op 8 mei, zolang de voorraad strekt. De taartjes kunnen alleen doordeweeks op een terras worden besteld. Ook zo werken we aan meer spreiding van bezoek in aan binnenstad. Ook nu kunt u als bezoeker van de binnenstad de ondernemers nog helpen: door u aan alle voorschriften en verzoeken te houden draagt u bij aan de veiligheid en gezelligheid in onze binnenstad.

Niet in de stalling? Kost 25 euro

De straten van de binnenstad worden goed in de gaten gehouden. Staat er een fiets buiten de stalling of naast het fietsenrek? Dan wordt- ie verwijderd en naar de fietsenstalling aan de Paslaan gebracht. Eigenaren kunnen daar hun fiets ophalen. Het kost het € 25,- om uw fiets terug te krijgen. Dit is een samenwerking tussen CMA, Apeldoorn Marketing en gemeente Apeldoorn.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.