GemeenteBelangen Apeldoorn stelt vragen over  ‘Open de sportscholen’

Foto: ©Canva

Apeldoorn is sinds 2014 een JOGG-gemeente en heeft zich daarmee als doel gesteld om te zorgen voor een gezonde leefstijl in de gemeente. Dat blijkt onder andere uit door de ambities uit het Preventieakkoord, de Beweegrichtlijnen en de routekaart Bewegen

GemeenteBelangen stelt vragen

Huigens: “De corona-maatregelen van de overheid, en dan in het bijzonder de sluiting van de sportscholen sinds 14/16 december 2020, zijn een sta-in-de-weg voor de uitvoering van het gemeentelijke sportbeleid.” Gekoppeld aan de corona-maatregelen geven de onderstaande links, raadslid Huigens van GemeenteBelangen Apeldoorn de reden om schriftelijke vragen te stellen aan de burgemeester en wethouders.

Sportscholen houden zich aan maatregelen

Apeldoornse sportscholen hebben zich volgens Huigens goed aan de maatregelen gehouden. “Toen de sportscholen open waren hielden ze zich strak aan maatregelen ter preventie van coronabesmettingen en zijn er geen (bekende) besmettingen in sportscholen geconstateerd.” De partij wil weten hoe hoog de maatschappelijke kosten zijn van het gesloten houden van de sportscholen het afgelopen half jaar. Huigens wil weten of dit begroot kan worden. Niet in geld, maar in aantallen. Aantallen jongeren en ouderen die nu niet meer sporten en/of van wie het revalidatie-traject stil staat. Dit afgezet tegen de gezondheidsschade (zoals obesitas, mentale problemen, afbrokkelende sociale verbinding en overlijdens door suikerziekte, hartfalen enz.) voor onze inwoners.

Verder oppakken

Het is voor GemeenteBelangen nu vooral zaak om dit goed op te pakken, zodat de schade zo beperkt mogelijk kan blijven. Huigens: “Wij willen weten van het college hoeveel financiële middelen in de begroting zijn gereserveerd voor de bestrijding van de voorzienbare toekomstige gezondheidsschade hierdoor aan de inwoners van Apeldoorn?” Ook wil de partij van het college horen of Den Haag compensatie beschikbaar stelt en of dit ook gebeurt als de sportscholen toch nog langer dicht moeten. Huigens: “Ook wil GemeenteBelangen horen of Apeldoorn samen met andere gemeenten dit probleem bij de overheid wil aankaarten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.