Eigen ondernemers kunnen geholpen worden met corona noodsteunregeling

Foto: ©Canva

Iedereen met een onderneming opgelet: deze maand stelt gemeente Apeldoorn een corona noodsteunregeling open met zeven vormen van noodsteun.

Corona noodsteunregeling

Bij het bedenken ervan heeft ons college van burgemeester en wethouders samen met ondernemers en het georganiseerde bedrijfsleven gekeken naar wat ondernemers in onze gemeente kan helpen om uit de crisis te komen. Het doel is om juist de ondernemers te helpen die niet of nauwelijks iets hebben gehad aan andere vormen van coronasteun. Door de subsidiepot van ruim een miljoen euro te verdelen over kleine bedragen, wil de gemeente dat er geld terechtkomt bij honderden ondernemers, op zoveel mogelijk plekken in de lokale economie.

Nu al kijken

Op 26 mei is het zover en kunnen ondernemers zich melden om ook te profiteren van dit steunplan. Dan gaat de regeling open. “Maar het advies is om daar niet op te wachten. Vanaf woensdagmiddag 12 mei kunt u al op de speciale webpagina apeldoorn.nl/voorondernemers kijken wat er mogelijk is”, vertelt wethouder Jeroen Joon van economische zaken. “Want bij dit steunpakket is het zo dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Dus zorg dat u weet wat u wilt en wat de voorwaarden zijn. Dan kunt u straks vlot een aanvraag doen.”

Ook voor u?

Ondernemers in de gemeente Apeldoorn kunnen een aanvraag te doen voor maximaal twee vormen van steun. De bedragen die via een aanvraag te krijgen zijn, lopen uiteen van 1000 tot 5000 euro. Het is raadzaam om u alvast te oriënteren. Meer informatie, ook over de voorwaarden, staat op apeldoorn.nl/voorondernemers. Dat is ook de plek waar vanaf 26 mei een aanvraag is te doen.

Hieronder staan alle zeven vormen van noodsteun op een rij.

 • Tegemoetkoming voor verlichten vaste lasten
  Voor ondernemers die meer dan vijf maanden hun deuren gesloten moesten houden door de lockdown.
 • Advies op maat
  Apeldoornse experts adviseren ondernemers met oplossingen voor hun ingewikkelde vraagstuk, waar andere soorten steun niet in voorzien. De gemeente organiseert en betaalt dit.
 • Digitaliseren
  Voor ondernemers die noodgedwongen moeten digitaliseren om klanten te bereiken of bedrijfsprocessen te veranderen en hier zelf geen geld meer voor hebben.
 • Financiële analyse
  Voor starters die naar de bank moeten om extra geld te lenen en daarvoor snel een goed rapport nodig hebben met de zakelijke vooruitzichten.
 • Juridisch advies
  Voor de arbeidsrechtelijke afwikkeling als een ondernemer een werknemer moet begeleiden naar nieuw werk.
 • Veilig weer open
  Voor extra maatregelen en inzet van personeel om een veilige omgeving te creëren en binnen de richtlijnen open te kunnen voor klanten.
 • Wijkwinkelcentra
  Voor winkeliersverenigingen buiten het Apeldoornse stadscentrum.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.