Waldo Volmer was eerder werkzaam als programma- en marketingmanager bij GIGANT

Foto: ©Jerry van Vliet

Waldo Volmer (46) is de nieuwe directeur – de zogeheten podiumbouwer – van Stad als Podium in Harderwijk.

Waldo Volmer nieuwe directeur

Stichting Stad als Podium (SAP) is een initiatief van een groep culturele organisaties uit Harderwijk en omgeving. Samen staan zij voor een gevarieerde, eigentijdse jaarronde programmering van podiumkunsten en cross-overs met andere kunstdisciplines. Hierbij wordt letterlijk de hele stad als podium gebruikt: theaters en podia, historische locaties, straten en pleinen, industrieterreinen, vergeten en toeristische plekken. Volmer, bijna 20 jaar werkzaam in de kunst & cultuursector als programmamaker, podiummanager, festivalorganisator, docent en cultureel ondernemer, ziet een schone taak weggelegd.

Juist nu

“Het is een geweldige kans om juist nu als podiumbouwer aan de slag te gaan. Er is een mooie basis gelegd met Stad als Podium, maar er is ook nog veel winst te behalen. En met een ontluikende samenleving en cultuursector, na een desastreus jaar, is de enige weg omhoog. Het wordt een feest om de stad weer te zien bruisen en publiek en deelnemers te laten genieten van kunst en cultuur.”

Mooi CV

Volmer heeft zich in de loop der jaren zichtbaar bewezen in het landelijke cultuurveld. Zowel voor als achter de schermen was en is hij actief voor o.a. MOJO, Buma Cultuur en de Bevrijdingsfestivals. Tot voor kort was hij werkzaam als programma- en marketingmanager bij de Apeldoornse cultuurorganisatie GIGANT en als cultureel ondernemer adviseert en begeleidt hij diverse creatieve bedrijven. Sinds begin vorig jaar is hij tevens voorzitter van Stichting de Bühne, verantwoordelijk voor de organisatie van Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen