Veluws Toeren en eten op Tweede Pinksterdag als lekker uitje

Foto: ©Maximaal Sales

Vijf toprestaurants verzorgen op Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei, een culinaire autoroute over de Veluwe van ca. 75 kilometer.

Veluws Toeren en eten

Deelnemers krijgen bij vijf stops elke keer een gang van een compleet diner en ontdekken de mooiste plekjes in de regio. Jesse Madern, de Barneveldse horecaondernemer van Restaurant Madern, is enorm enthousiast over ‘Veluws Toeren en eten’. Tweede Pinksterdag is de aftrap van de eerste rit.

De Veluwe net even anders

Het initiatief van deze tour is genomen om in de eerste plaats de horeca te ondersteunen, maar daarnaast natuurlijk de toerist die de Veluwe bezoekt iets anders te bieden. De route start bij kasteel Cannenburgh in Vaassen. Daar krijgen de deelnemers een routebeschrijving met stempelkaart en het eerste gerecht.  Vervolgens rijden ze via een fraaie route door het Veluwse landschap met z’n kleine dorpjes, bos en hei en langs oude boerderijen.

Bij iedere stop een menugang

Inmiddels loopt de Veluwe vol met vakantiegangers. Met ‘Veluws Toeren en eten’ kan iedereen zien hoe mooi het er is en tegelijkertijd ervaren wat de horeca culinair te bieden heeft. Na de eerste tour op 24 mei, zullen er nog vele volgen. Actuele data zijn te vinden op de website www.veluwstoeren.nl.  De route gaat van Vaassen via Vierhouten, Hoog Soeren, Kootwijk, Barneveld naar Nijkerk. Bij ieder restaurant wordt er een gang uit het menu aangereikt. Om het coronaproof te houden kan dit worden genuttigd in de auto of men kan stoppen op een mooi plekje onderweg.

Fijn initiatief

De plaatselijke VVV’s en TouristInformaties zijn blij met dit initiatief. ,,Fijn dat er weer gewerkt wordt aan leuke evenementen. Zowel voor inwoners uit de regio als voor vakantiegangers,’’ meent Wilco de Jong van Go Barneveld. ,,Wij zullen ons best doen om van dit evenement een succes te maken voor de horeca, die hebben het afgelopen jaar al genoeg voor hun kiezen gehad. Dus hoe mooi zou het zijn wanneer veel gasten de horeca weer weten te vinden. En daarbij helpt Veluws Toeren en eten ook.’’

Door corona alles anders

Wie een jaar geleden had gezegd dat dineren in de auto een uitje was, werd waarschijnlijk hard uitgelachen. Maar corona heeft in die zin veel veranderd. Met het totaalconcept wil de organisatie gasten compleet verwennen en ontzorgen. Daarbij kom je op bijzondere plekjes en maak je kennis met verschillende restaurants. De deelnemende ondernemers halen alles uit de kast om een prachtig visitekaartje af te geven.

Route

In Vaassen starten de deelnemers dus bij Restaurant Bij Maarten in ’t Koetshuis, in het ‘koninklijke’ Hoog Soeren wordt gestopt bij Restaurant No 15 van Lea en Jesse van Weezel voor een heerlijke soep. Daarna gaat de toer verder via de Asselse Heide naar Kootwijk. Middenin het kleine dorpje staat het historische Gasterij ’t Hilletje van Thom Morsink, hier ontvangen de gasten een voorgerecht. Vervolgens leidt de route naar Restaurant Madern van Jesse Madern in Barneveld waar het hoofdgerecht wordt geserveerd en de tour eindigt in Nijkerk bij restaurant Moeke. De culinaire toertocht wordt hier afgesloten met een verrassend dessert. Er wordt gestart in tijdsblokken. Reserveren kan via [email protected] . Deelname kost € 57,50 per persoon. Eventuele dieetwensen kunnen worden doorgegeven bij aanmelding.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.