Project verkeersontsluiting Zevenhuizen/Zuidbroek stilgelegd vanwege stikstof

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Een project gericht op het verbeteren van de verkeersontsluiting van de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek en het tegengaan van sluipverkeer is helaas noodgedwongen stilgelegd vanwege de aangescherpte stikstofregelgeving.

Later onderzoek

Voor dit project zijn eind 2019 een aantal ontwerpbesluiten genomen. In de plannen creëren we in feite drie hoofdentrees (‘voordeuren’) voor deze wijken. Door de besluiten en geplande maatregelen komt er niet méér verkeer, maar gaat verkeer wel anders rijden. Meer rond de wijken in plaats van er doorheen. Wij en ook veel inwoners vinden dat verkeerstechnisch gezien een positieve ontwikkeling, maar het stikstofonderzoek toont aan dat niet uit te sluiten is dat deze verplaatsing van verkeersstromen effect zal hebben op de Veluwe.

Voorlopig stilgelegd

De huidige (landelijke) regelgeving is op dit moment zodanig dat we daardoor op dit moment geen uitzicht hebben op het kunnen realiseren van deze maatregelen. De wetgeving wordt op dit moment door de landelijke overheid aangepast, maar het is nog niet te voorspellen wanneer dit meer ruimte biedt. Om deze reden heeft het college moeten besluiten om de procedure voorlopig te stoppen.

Het uitgangspunt blijft dat we de plannen graag realiseren. Op het moment dat meer duidelijkheid bestaat over de nieuwe stikstofwetgeving, zullen wij de procedure opnieuw opstarten en dit ook bekend maken in beide wijken.

Meer informatie

Op de pagina over dit project leest u meer en vindt u ook alle informatie over de geplande maatregelen. Via deze pagina zullen we periodiek ook melden of er al meer zicht komt op aanpassing van de regelgeving of een andere oplossing voor het ontstane knelpunt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.