Voorbereidende werkzaamheden in gang voor tunnel Laan van Osseveld

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De voorbereidende werkzaamheden voor de tunnel onder de spoorwegovergang Laan van Osseveld zijn begonnen.

Voorbereidende werkzaamheden

De komende periode wordt het werkgebied gereed gemaakt zodat er later dit jaar gestart kan worden met de werkzaamheden. Op 28 juni wordt een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd waar verdere uitleg wordt gegeven over de projectplannen. Voor het aanleggen van de tunnel zijn voorbereidende werkzaamheden nodig. Deze bestaan uit het verleggen van gemeentelijke rioleringen en kabels en leidingen van nutsbedrijven zoals Vitens, KPN, BT en Ziggo. De voorbereidende werkzaamheden starten eind mei 2021 en zijn volgens planning voor 1 november 2021 gereed. De Laan van Osseveld blijft tijdens deze voorbereidende werkzaamheden geopend.

Planning

Wij verwachten dat de werkzaamheden aan de tunnel in het 4e kwartaal van 2021 van start gaan. Het is ons doel om de Laan van Osseveld in het 1e kwartaal van 2023 feestelijk te heropenen. Tijdens deze periode is de Laan van Osseveld afgesloten voor verkeer.

Omleidingsplan

De afgelopen periode is hard gewerkt aan het in kaart brengen van de effecten van een langdurige afsluiting van de Laan van Osseveld. Op de projectpagina Laan van Osseveld staan de voorgestelde omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. Het volledige omleidingsplan wordt voordat de werkzaamheden aan de tunnel beginnen gepresenteerd.

Digitale informatiebijeenkomst 28 juni

Graag een uitnodiging ontvangen voor de digitale bijeenkomst? Stuur ons een e-mail om u aan te melden: [email protected].

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.