Vijf nieuwe bootcamproutes in Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Vanwege de coronamaatregelen zate en zitten veel mensen, waaronder jongeren, meer thuis.

Vijf nieuwe bootcamproutes

Naar school gaan is anders dan anders, en ook sporten zit er niet voor iedereen in. Maar bewegen is wel belangrijk! En met de lente in aantocht is het ook fijn om naar buiten te gaan. In Apeldoorn plaatsen we daarom vijf nieuwe bootcamproutes, die jong en oud in beweging brengen. De routes bestaan uit tien paaltjes. Op elk paaltje staat een QR-code die je verwijst naar de oefening. Samen vormen de oefeningen een hele workout in de buitenlucht. Als alle routes staan, zijn ze te vinden op het Zwitsalterrein, in het Zuiderpark, in Beekbergen, bij Omnisport en in de wijk Zevenhuizen.

Jongeren ondersteunen

De bootcamproutes zijn een initiatief om jongeren te ondersteunen tijdens de lockdown. Doordat zij niet of minder naar school kunnen en ook buiten school veel minder mogelijkheden hebben om elkaar op te zoeken, willen gemeente Apeldoorn en Accres Sportstimulering hen extra ondersteunen. Ook andere partners zetten zich hiervoor in, bijvoorbeeld via het platform Young055.

Voorlopig bestaan

Uiteraard zijn de bootcamproutes niet alleen voor jongeren. Bovendien blijven de routes ook na de lockdown staan. De gemeente werkt op verschillende manieren aan het aantrekkelijker maken van bewegen in de buitenlucht. De bootcamproutes passen goed binnen deze ambitie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.