22 juni Lockdown Open Up Show & online ouderavond:

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Jongeren hebben tijdens corona veel voor hun kiezen gehad.

22 juni Lockdown Open Up

In samenwerking met THINK op school organiseert de gemeente Apeldoorn het programma ‘Lockdown Open Up’ om jongeren en hun ouders handvatten te bieden in deze lastige tijd. De scholen Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch en Edison College hebben zich opgegeven en hun leerlingen nemen deel aan een interactieve en informatieve liveshow. Ook is er op 22 juni een online ouderavond voor alle ouders in Apeldoorn.

Ouderavond voor alle ouders in Apeldoorn op 22 juni

Voor alle ouders in Apeldoorn is er op 22 juni om 19:30 een online ouderavond. Tijdens deze digitale bijeenkomst kunnen ouders via de chat vragen stellen aan experts vanuit de zorg, mediawijsheid, school en jongerenwerk. Het doel van deze avond is om ervaringen te delen, elkaar te helpen, tips & tricks te krijgen en te leren van en met elkaar. Wilt u weten hoe u het beste uw kind kunt ondersteunen in deze gekke tijd waarin steeds meer weer mag? Heeft u bijvoorbeeld vragen als: ‘’Hoe help ik mijn kind met het oppakken van het sociale leven?’’ of ‘’Hoe zorg ik dat mijn kind op verantwoordelijke manier geniet van de dingen die weer mogen?’’ Wees er dan bij!

Liveshow via internet

De ouderavond is gratis. U kunt deelnemen aan de ouderavond via een livestream. Liveshow voor leerlingen van Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch en Edison College. Voor de leerlingen van Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch en Edison College staat er op 22 juni een toffe, humoristische liveshow op de planning. Tijdens de liveshow zijn er leuke gasten en interessante experts om mee in gesprek te gaan. Ook wordt de stem van de jongeren gehoord. Wat speelt er in hun leven? Wat kunnen we met elkaar doen? Dit door middel van een snelle, interactieve en hilarische quiz. Het doel van het programma is om jongeren te laten inzien dat het heel normaal is om je down te voelen in deze tijd. En zij krijgen tips om daarmee om te gaan.

Stand van zaken

Na de liveshow gaan mentoren – met behulp van ontwikkeld lesmateriaal – met de leerlingen aan de slag. Dit is een goed moment om uit te zoeken wat er allemaal speelt. Het doel is om de kracht van de klas – wat de leerlingen lange tijd hebben gemist – in te zetten. En heeft een leerling meer hulp nodig of speelt er iets ernstigs? Dan kan het ondersteuningsteam van de school ingeschakeld worden en kan er worden doorverwezen naar hulpverleners.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.