Vanwege geweldpleging en opruiing werden er maandag gebiedsverboden uitgedeeld

Maandagavond speelde het Nederlands elftal voor de derde keer in het EK en voor de derde keer op rij wonnen zij ook. “Weer een feestje,” dachten veel mensen. Ruim duizend man verzamelde zich op de Drie Maagden rotonde in Apeldoorn de Maten.

Gemeente deelt opnieuw gebiedsverboden uit

Na de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië zijn maandagavond op de rotonde in De Maten door de politie vier personen aangehouden en twee bekeuringen uitgedeeld. De rotonde werd afgesloten voor verkeer en er was veel politie op de been. Af en toe werd er vuurwerk afgestoken of op het Maagdenbeeld geklommen. Er zijn door de politie meerdere aanhoudingen verricht. Aan het eind van de avond werd de rotonde leeg geveegd waarna de sfeer omsloeg. Er werd met zwaar vuurwerk gegooid en de confrontatie werd opgezocht met de ME, met de nodige klappen tot gevolg. De politie kon de groep de wijk in drijven, waardoor de groep uit elkaar werd gehaald en veel mensen naar huis gingen waarna de politie ook weer huiswaarts kon. Drie personen zijn aangehouden op grond van openlijk geweld en één persoon voor een eerder vergrijp. De twee bekeuringen werden gegeven voor het rijden zonder rijbewijs en het afsteken van vuurwerk in een menigte. Vijf personen ontvangen van de gemeente een gebiedsverbod. Zij mogen gedurende het EK tot 12 juli de rotonde niet meer betreden

Zondag weer paraat

Burgemeester Ton Heerts: “Nederland zit in de achtste finale. Dat is natuurlijk een feestje waard. Maar houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte, het coronavirus is nog steeds onder ons. Ik zie steeds meer hiervan de gevolgen bij jongeren, waaronder long-covid. Ook voor komende zondag geldt dat illegaal vuurwerk en geweld niet bij een feestje horen. Wie zich hier schuldig aan maakt, kan rekenen op een persoonsgerichte aanpak in de vorm van een bezoek van de politie aan huis en een gebiedsontzegging.”

Crowdcontrol

Om te voorkomen dat verkeer zich mengt met het publiek zal de gemeente ook aanstaande zondagavond de rotonde weer afsluiten voor autoverkeer en gebruikmaken van cameratoezicht voor crowdcontrol. Tijdens het Oranjefeest maandagavond waren op de rotonde ongeveer 1.000 personen aanwezig, waaronder gezinnen met kinderen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

 

 

Cookieinstellingen