Houd rekening met langere wachttijden bij aanvragen reisdocumenten

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Heb je reisplannen? Controleer dan ruim voor je boekt of je identiteitsbewijs nog geldig is.

Houd rekening met wachten

Door de enorme toename in aanvragen voor nieuwe paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen lopen de wachttijden voor een afspraak bij onze gemeente op.

Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen zien we een grote toename in het aantal aanvragen voor reisdocumenten en rijbewijzen. Ondanks onze extra inzet lopen de wachttijden op.

Je kunt op dit moment een afspraak maken voor een nieuw reisdocument of rijbewijs als:

  • Je document binnen één maand verloopt en je geen ander geldig identiteitsbewijs hebt
  • Je gaat reizen en geen geldig reisdocument hebt
  • Je huidige rijbewijs binnen één maand verloopt
  • Je rijbewijs is beschadigd en je geen ander identiteitsbewijs hebt
  • Je onlangs bent geslaagd voor het rijexamen

Wij werken hard om de wachttijden voor een afspraak aan de balies in het stadhuis terug te dringen. Het maximale aantal balies is open en de openingstijden zijn tijdelijk verruimd.

Nieuwe afhaalbalie

Daarnaast werken we sinds 14 juni met een aparte afhaalbalie in het stadhuis. Bij deze balie kun je je aangevraagde rijbewijs of reisdocument persoonlijk afhalen zonder afspraak. Medewerkers van andere afdelingen van de gemeente staan achter deze balie. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor de gespecialiseerde medewerkers die de afspraken voor een aanvraag doen.

Ondanks deze extra inzet ervaren wij enorme drukte. Houd daarom de komende tijd rekening met langere wachttijden Ook wanneer je telefonisch contact met ons zoekt, zul je met langere wachttijden te maken hebben dan je van ons gewend bent.

Annuleer en help een ander

Heb je een afspraak staan, maar kun je onverhoopt niet? Of heb je door onze nieuwe mogelijkheden op een eerder tijdstip een afspraak kunnen maken? Annuleer dan de afspraak waar je geen gebruik van maakt, zodat een ander bij ons terecht kan op dat moment. Zo helpen we elkaar. Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn.nl/reisdocumenten of www.apeldoorn.nl/rijbewijs

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.