Aanvragen identiteitskaart niet mogelijk van 29 juli tot en met 1 augustus

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Heeft u een nieuwe identiteitskaart nodig? Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd.

Aanvragen even niet mogelijk

Als gevolg hiervan kunnen er vanaf donderdag 29 juli 12:00 uur tot en met zondag 1 augustus geen (spoed)paspoorten en identiteitskaarten worden aangevraagd.

De nieuw vormgegeven Nederlandse identiteitskaart bevat:

  • een vlag van de Europese unie met de letters NL
  • een nieuw Kinegram
  • twee vingerafdrukken van u als kaarthouder in de chip
  • het Burgerservicenummer (BSN) in een QR-code op de achterzijde van de kaart.

Gevolgen aanvraag- en uitgifte van reisdocumenten en tijdens overgangsweekend

De leverancier van de kaarten is genoodzaakt om voor de overgang naar het nieuwe model de productie van zowel identiteitskaarten als paspoorten tijdelijk stil te leggen. Vanaf donderdag 29 juli 12:00 uur tot en met zondag 1 augustus kunnen daarom geen (spoed)paspoorten en identiteitskaarten worden aangevraagd bij de gemeentebalie. Uitreiking van documenten kan wél doorgaan. Het bericht Aanvragen identiteitskaart niet mogelijk van 29 juli tot en met 1 augustus verscheen eerst op Sittard-Geleen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen