Rudolf Jan Baanders schilderijen en Conny Pols beelden

Foto: Galerie H10a

Rudolf Jan Baanders schilderijen en Conny Pols beelden

8 augustus t/m 11 september
website H10a.art (let op: nieuw site-adres)
Opening 8 augustus 16 uur (mits mogelijk i.v.m. corona)

Rudolf Jan Baanders

“Waarom jezelf steeds herhalen, vernieuwing is de mooiste uitdaging om je zelf toe te eigenen”. Zijn serie Olifanten zijn na een vakantie in Sri Lanka ontstaan, deze dieren zijn indrukwekkend geschilderd net zoals zij er in werkelijkheid uitzien. Daar staan ze realistisch te midden van abstracte vlakken, in een samenspel van vorm met sierlijke en krachtige lijnen. Dit is de kracht van zijn kunstwerken. De bijzondere kleurstellingen en het energieke penseel en paletmeswerk vormen in zijn schilderijen een volkomen persoonlijk handschrift. De Olifanten zijn o.a. in de galerie te zien.

Conny Pols

Zij is altijd op zoek naar nieuwe vormen en nieuwe uitdagingen. Wat kan er met klei. Geïnspireerd in wat er in haar omgeving plaats vindt, maar vooral haar basis, water, waarmee ze is opgegroeid. Beweging en altijd in ronde vormen. Ze werkt graag in series, om zo telkens weer een nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. De laatste serie Layers gaat over hoe we met elkaar omgaan. De lagen in gesprekken, wat wordt bedoeld tussen de regels door. Eenmaal bezig met dit thema, gaat de esthetiek belangrijker worden. Hoe en wanneer is een vorm in balans, een zoektocht naar evenwicht, rust en uiteindelijk blijdschap.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.