Man veroordeeld voor onvoorzichtig en onoplettend autorijden

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Op donderdag 20 juni 2019 vond er een verkeersongeval plaats op de kruising van de wegen Europaweg – Hoog Buurloseweg in de gemeente Apeldoorn. Op deze kruising werd de 46-jarige man in zijn auto aangereden door de man uit Apeldoorn. Door de klap van de botsing raakte het slachtoffer zodanig gewond dat hij daar langere tijd last van had en gehinderd is in de uitoefening van zijn normale bezigheden.

Onvoorzichtig en onoplettend

De rechtbank neemt de 36-jarige man kwalijk dat hij zeer onvoorzichtig en onoplettend aan het rijden was. De man maakte die dag meerdere verkeersfouten. Hij richtte niet zijn volledige aandacht op het verkeer en miste daardoor dat het verkeerslicht al lange tijd – tenminste 27 seconden – op rood stond. Verder houdt de rechtbank rekening met de strafverzwarende omstandigheid dat het ongeluk mede is veroorzaakt doordat de man veel harder reed dan daar toegestaan was.

Straf gelijk aan eis

Bij het opleggen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat tussen het ongeval en de zitting 2 jaar zit, zonder dat voor hiervoor een goede reden aan te wijzen is. De rechtbank volgt de officier van justitie in zijn eis en veroordeelt de 36-jarige man tot een werkstraf van 160 uur. Ook legt de rechtbank de man een rijontzegging op van 12 maanden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen