4evergreen van 3 tot en met 12 september in Beekbergen

Foto: ©Instagram 4evergreen

4evergreen.nu was een project van vier stellen particuliere tuineigenaren, die behalve met de natuur, ook met de cultuur een enorme betrokkenheid hebben.

Passievol

Vanuit die passie organiseerden zij van 2008 t/m 2014, 7 jaar achtereen een evenement: open tuinen, kunst en muziek. De bezoekersaantallen waren uiteraard afhankelijk van het weer, maar varieerden van 1.500 tot 3.000 personen. Na 7 jaar besloten we dat het genoeg was. 2021, 7 jaar later. We hebben 2020 achter ons gelaten, een jaar dat voor iedereen rampzalig was door de pandemie. Ook kunst en cultuur werden zwaar getroffen. Redenen te over om plannen te maken voor als het straks allemaal weer kan. Nog een keer knallen! Het leven vieren.

4evergreen kunst en optredens

Van 3 tot en met 12 september 2021 stellen wij onze tuin en weide beschikbaar. Overdag van 11 tot 17 uur  is er kunst van ca. 20 professionele kunstenaars te zien en te koop. ’s Avonds zullen er diverse optredens zijn.

Threesome Jazz 3 september 2021 – 19.30 uur

Dit is geen doorsnee jazzband! Onvervalste Rhythm & Blues met uitstapjes naar Soul & Motown; op deze manier maakt ‘Threesome Jazz’ werk van alle muziek die er écht toe doet. Deze formatie staat garant voor muziek die vele generaties aanspreekt. Bereid je voor op livemuziek die je niet snel zult vergeten!

Dames Danzi Strijkkwartet 4 september 2021 – 19.30 uur

Het Dames Danzi Strijkkwartet bestaat uit vier professionele musici die met hun muziek en uitstraling een feestelijke muzikale avond gaan verzorgen. Het repertoire strekt zich uit over drie eeuwen: van klassiek tot salonmuziek, zoals Mozart, Weense walsen, ragtimes en polka’s.
Dit concert wordt verzorgd door de Stichting Beekbergen Klassiek.nkt naar de website van Beekbergen Klassiek.

Bomans verhalen 5 september 2021 – 19.30 uur

Vertelgenootschap Apeldoorn vertelt. Het Vertelgenootschap Apeldoorn is een groep verhalenvertellers, verbonden door de liefde voor het vertellen van verhalen. Sprookjes, sagen, mythen, verhalen van vroeger en nu, van hier en daar, verhalen over liefde en haat, licht en duisternis. Deze avond gaan ze prachtige verhalen van Godfried Bomans vertellen. Koop kaarten voor 5 september – Bomans verhalen

Wat is kunst? 8 september 2021 – 19.30 uur

Lezing door Ingrid Gaasterland. Zowel de David van Michelangelo als het urinoir van Duchamps behoren tot de canon van onze westerse kunstgeschiedenis. Hoe kan dat? Wat is kunst… of is dat een vraag in de categorie Wat is liefde; iedereen heeft er wel een mening over maar kom maar eens tot een finale definitie. Ervaren kunstdocent Ingrid Gaasterland gaat op ontdekkingsreis naar de ontwikkeling van het kunstbegrip.  En ieder wordt van harte uitgenodigd mee te denken, mee te observeren en mee te definiëren! Koop kaarten voor 8 september – Wat is kunst?

Vrouwen van het Land 9 september 2021 – 19.30 uur

Film met nagesprek. In de documentaire ‘Vrouwen van het Land’ komen verschillende generaties plattelandsvrouwen door heel Nederland aan het woord. Documentairemaker Annejet Brandsma onderzoekt de (sociale) positie van deze vrouwen in onze geschiedenis aan de hand van persoonlijke verhalen en historische (agrarische) ontwikkelingen en draagt zo bij aan een gelaagde beeldvorming van de identiteit, emancipatie en positie van de plattelandsvrouw in Nederland. Op 9 september 2021 presenteren we de documentaire ‘Vrouwen van het land’. Tijdens deze avond wordt de film omlijst door een programma van lokale sprekers en een open na-gesprek rondom het onderwerp. Koop kaarten voor 9 september – Vrouwen van het land

Oleg Lysenko 10 september 2021 – 19.30 uur

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) is de virtuoos op bayan en bandoneon. Oleg heeft een voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien. Maar deze avond gaat hij solo invullen. Oleg zal klassieke werken van o.a. J.S. Bach, Aleksandr Scriabin en Rimsky-Korsakov spelen, maar ook lichtere muziek van o.a. Albert Vossen, Astor Piazolla en Yann Tiersen. Met een zeer gevarieerd programma zal Oleg ongetwijfeld zorgen voor een  avond vol temperament, melancholie en passie. Laat u verrassen!

Koop kaarten voor 10 september – Oleg Lysenko

Marjolein Meijers en band 11 september 2021 – 19.30 uur

Al 40 jaar leeft Marjolein Meijers van en voor muziek. Marjolein komt weer naar Beekbergen met haar vaste begeleiders Walter en Onno Kuipers. Met Ierse roots en pure folk, Americana, Balkan, je kunt het zo gek niet verzinnen of ze spelen het. Alle teksten komen recht uit het hart en zijn gelardeerd met echte verhalen. En met Marjolein is er altijd VEEL HUMOR, heerlijk op z’n Rotterdams… De muziek die zij met elkaar maken is van een buitengewoon hoge kwaliteit en er wordt altijd bijzonder veel gelachen bij hun optreden! Marjolein Meijers staat garant voor een avond genieten!

Koop kaarten voor 11 september – Marjolein Meijers

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen